Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Piloten: inspraak over geluidswal

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 804 
|
 Haarlems Dagblad 
Piloten: inspraak over geluidswal

Badhoevedorp -  De pilotenbond VNV wil inspraak over de plannen voor een geluidswal langs de Polderbaan van Schiphol. De vliegers vragen om garanties dat de wal met gebouwen in piramidevorm geen windturbulenties veroorzaakt die problemen opleveren voor het vliegverkeer.

Met de geluidswal wil Schiphol het grondlawaai in het noorden van Hoofddorp verminderen. De luchthaven kwam tot de conclusie dat een gewone, hoge wal ongewenste turbulenties kan veroorzaken voor landende vliegtuigen. Een lage wal met een groot aantal gebouwen in de vorm van piramides levert echter geen windproblemen op én zal de geluidsoverlast fors verminderen, zo liet Schiphol weten.De Vereniging van Verkeersvliegers (VNV) is nog niet over het plan geïnformeerd, aldus bestuurslid Renault Bosma. De pilotenbond wil betrokken worden bij het project omdat bouwwerken in de buurt van start- en landingsbanen invloed kunnen hebben op de vliegveiligheid. ,,Wij zullen dit als gebruikers van de banen zeker aan de orde gaan stellen.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

SCHOENMAKER BLIJF BIJ JE LEEST

Krijg je dit soort zaken wanneer Schiphol de eindverantwoordelijkheid van een in opdracht van de overheid functionerende LVNL kan overnemen?
(Lees de beide besluiten: LIB, LVB)

Bereikbaarheid, Veiligheid, Bewoonbaarheid.
B-V-B
Wie wordt de overheid ondubbelzinnig met eindverantwoordelijkheid belast?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ik wou dat de dames en heren piloten ook eens zo bezorgd waren (en er naar handelden) voor de slachtoffers van hun metier ipv voor hun eigen hachie. Wij willen ook wel (echte) invloed maar we krijgen het ook niet. De VNV zou natuurlijk net zo goed kunnen pleiten voor sluiting van de Polderbaan, maar dat krijgen ze niet door de strot.