Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Piloot vliegt wereld rond in 72 uur met simulator Solar Impulse

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 784 
|
 hbvl.be 
Piloot vliegt wereld rond in 72 uur met simulator Solar Impulse

De Zwitserse piloot André Borschberg zal een vlucht van 72 uur uitvoeren in een simulator die zo groot is als het nieuwe experimentele vliegtuig “Solar Impulse”, waarmee later met enkel zonne-energie rond de wereld zal worden gevlogen. Dat meldt het team rond het project maandag in een communiqué.
De simulatie zal de piloot, die eveneens de medeoprichter van het project is, toelaten de configuratie van de stuurpost te evalueren en de effecten van een meerdaagse vlucht op het lichaam na te bootsen. De vlucht in de simulator vindt van dinsdag tot vrijdag plaats in Dübendorf, in het oosten van Zwitserland.
Tweede vliegtuig
Met het tweede vliegtuig, dat momenteel gebouwd wordt en groter zal zijn dan het eerste toestel, zouden Borschberg en Bertrand Piccard in 2014 in vijf etappes rond de wereld vliegen.
Het eerste prototype van het vliegtuig, dat bedekt was met fotovoltaïsche cellen en enkel op zonne-energie werd aangedreven, voerde de voorbije zomer een reeks Europese vluchten uit, tot in Brussel en Le Bourget.


Reacties op dit bericht