Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Piloot neergestort vliegtuig Egmond aan Zee overleden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2290 
|
 nu.nl 
Piloot neergestort vliegtuig Egmond aan Zee overleden

De piloot is een 71-jarige man uit het Noordhollandse Sint Maartensvlotbrug. De man was buiten bewustzijn en werd per helikopter naar een ziekenhuis in Den Helder gebracht. Bij aankomst bleek hij te zijn overleden.
De 48-jarige passagier uit Bussum is per boot in IJmuiden aan wal gebracht. Hij is met letsel opgenomen in een ziekenhuis in Amsterdam.
Fotovlucht
Het vliegtuigje van het merk Cessna steeg woensdagochtend op rond 8.00 uur voor een fotovlucht boven de Noordzee. Tegen 9.00 ontving het Kustwachtcentrum een noodbaken. Het vliegtuigje bleek 50 kilometer voor de kust van Egmond aan Zee neergestort te zijn in zee.
De kustwacht rukte daarop uit met vier reddingsboten, twee helikopters en een vliegtuig. Ook kwamen twee schepen ter plaatse. Ongeveer 1,5 uur nadat het toestel een laatste noodsignaal had afgegeven, werden de twee inzittenden door de reddingsbrigade uit het water gevist.
Dichte mist
De reddingsoperatie werd bemoeilijkt door de zeer dichte mist boven zee. Het zicht was minder dan 50 meter, wat volgens de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een snelle evacuatie met een helikopter belemmerde.
Het bewusteloze slachtoffer werd daarom eerst aan boord gebracht van een marineschip dat in de buurt was. Het schip voer daarna de mistbank uit, opdat de helikopter het slachtoffer alsnog kon oppikken.
Onderzoek
Over de oorzaak van de crash kon een woordvoerder van het Kustwachtcentrum in Den Helder woensdagmiddag nog niets zeggen. De luchtvaartpolitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoeken de toedracht van het ongeluk. Er worden wrakstukken verzameld van het vliegtuigje en de luchtvaartpolitie gaat getuigen horen.


Reacties op dit bericht