Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Petitie tegen luchthaven Twente

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1320 
|
 Tubantia 
Petitie tegen luchthaven Twente

ENSCHEDE - De Stichting Alternatieven Vliegveld Twente biedt de voorzitter van de vaste Kamercommissie van Financiën donderdagmorgenvroeg in Den Haag in het gebouw van de Tweede Kamer een petitie aan. Daarin zal worden aangedrongen op een gelijkwaardige kans voor het alternatief zonder luchtvaart voor het gebied van de voormalige vliegbasis.
De Tweede Kamer debatteert donderdag vanaf 10 uur over het kabinetsbesluit om er naar te streven het vliegveld Twente zo snel mogelijk open te stellen voor chartervluchten die in de toekomst niet langer terecht kunnen op Schiphol.

Dat besluit heeft veel onrust in Twente veroorzaakt, stelt de Stichting Alternatieven, die zelf een invulling met duurzame zorg- en welzijnsvoorzieningen voor het gebied heeft ontwikkeld. ,,Wij willen niet het afvalputje van Schiphol worden’‘, stelt de stichting, die met name de mogelijkheden van nachtvluchten hekelt. ,,De reactie van de CDA-fractie in de Tweede Kamer was niet geruststellend doordat het de mogelijkheid van nachtvluchten overlaat.’‘

De stichting vraagt zich verder af of de regio nog wat ion te brengen heeft als de luchthavan Twente van nationaal belang wordt verklaard.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bert Derks uit Hengelo

Hoe kan iemand werkelijk denken dat er geld verdiend gaat worden met een luchthaven in Twente?

Argumenten:
a. 1 mln. reizigers gaat nooit gehaald worden (lees de onderzoeken). Dat betekent miljoenen investeren in iets dat over een paar jaar weer allemaal omgebouwd moet worden naar een bestemming zonder luchthaven. Dat kan ook in een keer goed.
b. Wie gaat er dan met een winkeltje of bedrijf zitten? Niemand dus. Als het noodzakelijk zou zijn stonden ze nu al in de rij en die is er niet.
c. We zullen alle schade die aangericht zou worden (CO2 enz.) ook weer ergens moeten herstellen. Dat kost nog eens veel geld.

Daarnaast: Je kunt wel denken dat je 1 x per jaar gemakkelijk met vakantie kunt, alleen heb je de andere 364 dagen iedere 20 minuten een hoop herrie boven je hoofd. Ook wanneer je lekker rustig in de zon wilt zitten, dendert er iedere 20 minuten zo'n onding over je hoofd.

Mensen DENK NA!!!! Dit kost ons allemaal kapitalen en we krijgen er alleen maar rotzooi voor terug.

Geplaatst door gerard uit NULL

Hallo Bert: iedere 1,5 minuut dendert er hier rond Schiphol eentje over, soms nog vaker....
Dat geeft de mensen hier wel 'vliegreisrechten', natuurlijk.