Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Petitie Nulgroei Schiphol, stand van zaken

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1375 
|
 Werkgroep Nulgroei Schiphol 
Petitie Nulgroei Schiphol, stand van zaken

De website over nulgroei van Schiphol is nu een paar weken actief en er komen reacties binnen.  Inmiddels is de inhoud van de site www.nulgroeischiphol.nl aangevuld op grond van vele suggesties.

Wat er ook met huidige en nieuwe de geluidsgrenzen gaat gebeuren, de kans is groot dat de Schiphol Group in de komende jaren naar nog meer groeiruimte zal streven, nieuwe startbanen wil aanleggen en een vestigingsklimaat gaat scheppen dat vooral de belangen van de sector moet dienen. Dat kunnen we alleen maar voorkomen als we de politiek er van kunnen overtuigen dat zorgvuldig gestuurde voortzetting van de nulgroei veel beter is voor ons leefklimaat en de economie. Een nieuw kabinetsbeleid voor Schiphol kan de druk van de ketel halen en zelfs de strategie van de Schiphol Group veranderen.

Nog lang niet alle mensen die vlieghinder ondervinden, zijn op de hoogte zijn van de website nulgroeischiphol.nl. Misschien is het nog wat vroeg, maar dit is te belangrijk om het op zijn beloop te laten. Onze petitie krijgt pas echt overtuigingskracht als zeer veel belanghebbenden (waaronder U en uw achterban) op nulgroeischiphol.nl aangeven dat zij het met nulgroei van Schiphol eens zijn.

Politici hechten veel belang aan draagvlak in de maatschappij. Help de bekendheid van nulgroei Schiphol te vergroten door:

* vermelding op de website en het intranet van uw organisatie
* deze site in nieuwsbrieven te noemen
* deze site te vermelden in uw blog, nieuwsgroepen, forums en uw reacties op internet
* een mail aan al uw contactpersonen door te sturen (zie de link ‘Stuur een vriend’ hieronder)

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Hartelijk dank voor uw medewerking!


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit Uitgeest

Nog voordat de pvrc leden voor hun jaarvergadering bijeen zijn geweest zijn er al twee nieuwe initatieven gelanceerd.
Maar wat wil pvrc nu eigenlijk zelf na de schoffering door alle partijen aan de 'Älderstafel'?
Uithuilen en opnieuw beginnen? Een echte regiobrede aanpak over heel Kennemerland?
Begrijpt men voldoende wel wat er werkelijk allemaal speelt?
Wat betreft het 'nulgroei-initiatief' zeker de positieve opmerking dat het samen voorkomen van de vestiging van een MONOCULTUUR in allerlei opzichten van groot belang lijkt!
Zo gezien lijkt dit nieuwe initiatief bepaald mogelijkheden in zich te dragen,
maar nadere uitwerking en onderbouwing staat nu voorop.
Wellicht is het een idee de vertegenwoordiger van het niet bestaand Bestuur Regio Schiphol beleefd af te zeggen en i.p.d. nu eens serieus voor de hele regio Kennemerland iets van de grond te laten komen?


Geplaatst door Rose uit Randstad

Goed gedocumenteerde site, mijn complimenten.

In ieder geval toont deze initiatiefnemer meer visie dan Balkenende c.s. met hun belachelijke voornemen om het lawaai en de vervuiling, naast verdere groei op Schiphol, ook nog eens uit te strooien via Lelystad, Eindhoven en Twente.

Onlangs stak onze minister-president in het ANWB-magazine de loftrompet over zijn geboorteplaats in Zeeland. Zo lekker rustig daar! Wat een komediant.