Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Personeel luchtvaartmaatschappijen gaat demonstreren in Den Haag

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 677 
|
 Haarlems Dagblad 
Personeel luchtvaartmaatschappijen gaat demonstreren in Den Haag

SCHIPHOL -  Werknemers van de KLM, Transavia, Martinair en de Schiphol Group gaan woensdag 11 februari demonstreren in Den Haag. Met hun actie willen ze dat het kabinet de vliegtaks zo spoedig mogelijk afschaft.

Die oproep hebben de ondernemingsraden van de vier bedrijven gedaan. Ook de vakbond De Unie schaart zich achter de demonstratie.

De ondernemingsraden wijzen er op dat sinds de invoering van de tickettaks op 1 juli 2008 tienduizenden passagiers hun toevlucht hebben genomen tot vliegvelden net over de grens. ,,Deze wetgeving zorgt er voor dat Nederlandse werkgelegenheid zich verplaatst naar het buitenland. Dat kan en mag in onze ogen niet de bedoeling zijn. Zo’n 40.000 werknemers en het hun gezinnen zijn afhankelijk van de luchtvaart. Omdat de concurrentie daar hevig is, zijn wij tegen wetgeving die de kosten onnodig opjaagt. Daarom willen wij met enkele honderden collega’s minister Bos op andere gedachten brengen’‘, roepen de ondermeningsraden op. In uniform worden de demonstranten woensdagmiddag in Den Haag verwacht.

Vorige week liet minister Eurlings al weten dat hij gaat kijken naar de hoge kosten van Schiphol en daarbij staat ook de vliegtaks weer ter discussie.


Reacties op dit bericht