Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Persbericht van Chipshol

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 660 
|
 Chipshol persbericht 
Persbericht van Chipshol

Chipshol onthutst door steun Rechtbank aan Staat


Schiphol-Rijk, 16 juli 2007
De rechtbank Den Haag heeft het verzoek van gebiedsontwikkelaar Chipshol om Haarlemse collega-rechters onder ede te laten horen afgewezen. Dit verzoek diende de gebiedsontwikkelaar in nadat drie Haarlemse rechters die de schadeclaim van Chipshol tegen Schiphol al jaren behandelden kort voor het slotpleidooi plotseling werden vervangen door nieuwe rechters. Deze nieuwe rechters bepaalden de schade uitzonderlijk laag op 19 miljoen euro terwijl 100 miljoen was gevraagd.

Chipshol noemt de uitspraak van de rechtbank Den Haag dat “Chipshol geen belang heeft bij het houden van een voorlopig getuigenverhoor” onbegrijpelijk en onthutsend. Opmerkelijk is dat de Staat zich namens de rechtbank Haarlem heftig verzette tegen het onder ede horen van de Haarlemse rechters en dat nu de rechtbank Den Haag (ook onderdeel van de Staat) eveneens openheid van zaken weigert.
Chipshol ziet daarin een bevestiging van haar stelling dat er blijkbaar veel te verbergen valt en dat de geruchtmakende vervanging van de Haarlemse rechters door toedoen van de Staat en/of Schiphol is geschied. Chipshol vindt het verontrustend dat de Haagse rechtbank weigert de Haarlemse collega’s onder ede hun verhaal te laten doen. Dit was een uitgelezen kans om het in deze zaak geschade vertrouwen in de rechtstaat te herstellen.

Directeur Peter Poot: “Ik krijg een zeer unheimisch gevoel. Dit wordt nog versterkt door de uitspraken afgelopen weekend van hoogleraar Staatsrecht en Bestuursrecht Tak in Een Vandaag en Cobouw. Deze stelde dat de Staat handig gebruik maakt van het feit dat de rechterlijke macht zich niet laat corrigeren. Naar aanleiding van de vervanging van de Haarlemse rechters zei hij zelfs van verbazing van zijn staatsrechterlijke stoel te zijn gerold.”


Reacties op dit bericht