Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Pegasus Airlines gunt Airbus grootste Turkse vliegtuigorder ooit

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 837 
|
 luchtvaart nieuws.nl 
Pegasus Airlines gunt Airbus grootste Turkse vliegtuigorder ooit

ISTANBUL - De Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines heeft tegen de verwachting in een enorme bestelling geplaatst bij Airbus. Pegasus en Airbus kondigde dinsdag de aankoop van 75 toestellen uit de A320neo-serie aan. Het contract omvat ook een optie op 25 extra A320’s. Pegasus Airlines was tot nu toe een trouwe Boeing-klant en kocht tientallen 737’s.

Volgens Pegasus en Airbus gaat het om de grootste Turkse vliegtuigorder ooit. De 75 definitief bestelde vliegtuigen zijn 58 A320neo’s en 17 A321neo’s. Airbus rust de A320’s uit met 180 stoelen, de A321’s krijgen er 220.

Met de enorme vlootuitbreiding wil Pegasus het routenetwerk in Turkije, Europa en het Midden-Oosten verder uitbouwen.

Als alle honderd vliegtuigen worden afgenomen kan het orderwaarde voor Airbus oplopen tot omgerekend 7,5 miljard euro. In de praktijk zal dat bedrag lager uitvallen: Pegasus Airlines heeft vermoedelijk een aanzienlijke korting op de catalogusprijs bedongen.

Van onze redactie


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het is slechts een kwestie van tijd, dat de Emiraten en Turkije alle HUB's in Europa, waaronder die van Schiphol, grotendeels opslokken. En Schiphol (en aanverwante lieden), die denken nog steeds in investeringen gericht op groei.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Deze keuze vervult ons met grote droefenis.