Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Panalpina ontwikkelt vrachthub op Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 725 
|
 logistiek.nl 
Panalpina ontwikkelt vrachthub op Schiphol

Panalpina World Transport gaat op Schiphol een nieuwe Europese vrachthub ontwikkelen. Naar verwachting zullen de Panalpina vrachtvolumes op Schiphol jaarlijks 20 tot 30 procent groeien. Hierdoor zal steeds vaker naar Schiphol worden uitgeweken, wanneer er vrachtvolumes vastlopen op andere Europese luchthavens.

De groei in vrachtvolume wordt volgens Panalpina mede bepaald door het omleiden van goederenstromen vanuit Luxemburg naar Amsterdam en door de uitbreiding van de charteractiviteiten en autonome groei in de Benelux. 

Panalpina zal verder een naar eigen zeggen revolutionair vrachtconcept introduceren. De logistiek dienstverlener gaat namelijk de eigen intercontinentale luchtvracht zelf op Schiphol afhandelen. Tot op heden was deze afhandeling alleen mogelijk via gespecialiseerde eerste linie bedrijven.

De Panalpina hub wordt ontwikkeld op het nieuwe CargoWorld Schiphol-Zuidoost. In de tweede helft van 2007 begint men met de bouw. Naar verwachting wordt het nieuwe vrachtgebouw in de tweede helft van 2008 opgeleverd.


Reacties op dit bericht