Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PVRC roept alle omwonenden van de vliegvelden Schiphol, Lelystad, Twente, Eindhoven, Rotterdam, Eeld

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 780 
|
 PVRC 
PVRC roept alle omwonenden van de vliegvelden Schiphol, Lelystad, Twente, Eindhoven, Rotterdam, Eeld

PVRC roept alle omwonenden van de vliegvelden Schiphol, Lelystad, Twente, Eindhoven, Rotterdam, Eelde en Maastricht op om het “Burgerinitiatief voor vermindering van opwarming en vliegverkeer” actief te steunen.

De werkgroep Energietransitie van zeven politieke partijen (CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, VVD en SGP) gaat een “burgerinitiatief energietransitie” bij de Tweede Kamer indienen om tot een wet te komen voor de overgang naar nieuwe energie. Men wil dit doen voordat de nieuwe regering is gevormd. Daarvoor zijn 40.000 handtekeningen nodig. Op het moment van schrijven hebben ruim 35.000 mensen ondertekend. Dus er zijn met spoed nog 5.000 handtekeningen nodig.

De wet moet ook de toenemende opwarming door vliegverkeer verminderen. Het voorstel zegt daarover:
“Het vakantieverkeer per vliegtuig is nu al verantwoordelijk voor 2,5% van onze totale uitstoot aan CO2. Bovendien heeft de CO2 -uitstoot op grote hoogte een extra groot effect op de klimaatverandering. De CO2-uitstoot zal bij ongewijzigd beleid en zonder heffingen naar verwachting verdrievoudigen. De luchtvaart is tot op heden vrijgesteld van brandstofheffing en milieuheffingen, hetgeen zorgt voor een ongelijk speelveld voor de andere vervoersmiddelen. Nederland moet binnen de EU het initiatief nemen voor een spoedige en ingrijpende Europese koerswijziging, waardoor efficiëntere alternatieven voor vliegen (vooral op kortere afstanden) aantrekkelijker worden.”  Het volledige voorstel (35 pagina’s) kunt u downloaden op:
http://www.duurzaamheidsoverleg.nl/NL_krijgt_nieuwe_energie.pdf

Als deze wet wordt aangenomen zal de Nederlandse overheid zich onder meer gaan inzetten voor vermindering van vakantie- en prijsvechtersvluchten boven Europa.

Uitbreidingen van vliegvelden, baanverlengingen en Aldersafspraken over toename van vliegbewegingen worden daardoor achterhaald.

U kunt met uw handtekening op http://www.nederlandkrijgtnieuweenergie.nl/main.asp  twee vliegen in één klap slaan: meewerken aan het voorkomen van schadelijke opwarming en aan het verminderen van vliegverkeer.

Stuur dit bericht door aan al uw kennissen, zodat dit burgerinitiatief spoedig in de Tweede Kamer kan worden behandeld.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Tip:

gebruik ook sociale media als Hyves, Facebook,LinkedIN etc.
Succes!


Geplaatst door schiphol regio bewoner uit NULL

hoe leuk bedoeld ook, dit verhaal is nog lang niet af, cq gebalanceerd, zie mijn eerdere discussie met auteur Hans Buursma; wij praten daarover offline verder, heb even geduld..

voor zoiets zullen we toch eerst een nieuwe regering moeten hebben, demissionaire kabinetten mogen dit soort zaken niet in behandeling nemen.. hoeveel stond hierover in de diverse verkiezingsprogramma's? nul komma niks...