Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PR bezoek minister Schultz brengt luchthaven Lelystad niet dichterbij

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1119 
|
 bhznet.nl 
PR bezoek minister Schultz brengt luchthaven Lelystad niet dichterbij

BIDDINGHUIZEN - PR bezoek minister Schultz brengt luchthaven Lelystad niet dichterbij Op 10 maart bracht minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) onverwacht een PR bezoek aan Lelystad. Tijdens dit PR bezoek werden reeds gemaakte afspraken over onder andere een extra afrit op de A6 voor Lelystad Airport opnieuw bevestigd. De afspraken zijn niet nieuw en maken onderdeel uit van een allang lopend traject SAAL.

Binnen SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad) worden afspraken gemaakt om de infrastructuur (weg en spoor) op het traject van Schiphol tot Lelystad te verbeteren. Ook de nu aangekondigde extra afrit voor Lelystad Airport was al voorzien. De laatste op/afrit bij Almere heeft al jaren nummer 8. Afrit Lelystad-Centrum is al sinds jaar-en-dag nummer 10. De nieuwe op/afrit voor Lelystad Airport krijgt nummer 9.

Het PR bezoek van de minister heeft de uitbreiding van Lelystad Airport niet dichterbij gebracht. Het is vermoedelijk een PR offensief na de stroom van negatieve berichten van de luchtvaartmaatschappijen die in de media hebben gezegd niet naar Lelystad Airport te willen verhuizen.
Er is op dit moment geen formeel besluit om de luchthaven uit te breiden en een vliegroute over Biddinghuizen te leggen. De minister, de Tweede kamer en de Raad van State moeten zich nog over de plannen buigen en een formeel besluit nemen. Ook het bestemmingsplan moet nog aangepast worden. Er zijn dit jaar nog volop kansen om de plannen en besluiten te beïnvloeden en bezwaar aan te tekenen.
Ook de economische noodzaak van de uitbreiding van Lelystad Airport is blijkbaar lastig aan te tonen. Er is namelijk nog steeds geen businesscase.

De werkgroep ‘Vlieg op uit Biddinghuizen’ zet haar acties tegen de luchthaven onverminderd voort.


Reacties op dit bericht