Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Overlast dreigt door onderhoud Kaagbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 621 
|
 nieuws.nl 
Overlast dreigt door onderhoud Kaagbaan

De Kaagbaan op Schiphol is sinds zondag dicht voor groot onderhoud. De overige banen worden intensiever gebruikt, wat voor overlast bij omwonenden kan zorgen. Welke banen worden ingezet hangt af van de weers- en verkeersomstandigheden.

De baan wordt op 2 oktober weer in gebruik genomen, verwacht de luchthaven. Daarna worden nog zeven weken werkzaamheden uitgevoerd, waardoor de baan af en toe niet kan worden gebruikt. Afgelopen week was de Polderbaan overdag al buiten gebruik voor onderhoud.

Bij groot onderhoud wordt de toplaag van de start- en landingsbaan opnieuw geasfalteerd en onder meer verlichting en markeringen aangebracht. Ook het gras wordt onder handen genomen. Op de Kaagbaan wordt vierduizend ton asfalt gestort, veertigduizend vierkante meter gefreesd en 3800 meter bekabeling voor de verlichting aangebracht


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhGriese uit Amstelveen

PS Zie ook de Rubriek Schrijf !

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@jhGriese. Goed dat je een keer op de Rubriek Schijf wijst. Ik kijk daar eigenlijk nooit op. Ik heb er direct een bijdrage aan geleverd. Het gaat over de gisteren uitgebrachte nota van het Planbureau voor de Leefomgeving. Erg interessant; de wens van veel omwonenden wordt daarin verwoord.