Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Overlast Hoofddorp landingen via de buitenveldertbaan Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 3192 
|
 dichtbij.nl Editie Haarlemmermeer 
Overlast Hoofddorp landingen via de buitenveldertbaan Schiphol

Door Fred-Es, dichtbij-meeschrijver

HOOFDDORP - Waarom heeft niemand via Dichtbij geklaagd over de zeer laag overvliegende vliegtuigen richting de Buitenveldertbaan!
Vrijdagmorgen rond 07.00 uur werd ik wakker van vliegtuigen welke laag over de wijk Overbos, Bornholm en Centrum overkwamen.
Via de website van BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) kwam ik erachter dat er van 27 april tot 5 mei werkzaamheden zijn aan de Aalsmeerbaan. Hierdoor wordt de Buitenveldertbaan voor zowel start als landingen extra ingezet.
Bij nader onderzoek via de vliegbewegingen zag ik dat de vliegtuigen hier bulderend tussen de 375 en 250 meter hoogte overkwamen. Voor mij een zeer onveilig gevoel bekruipend, want wat als er ook maar iets gebeurd met een vliegtuig op 250 meter hoogte met een snelheid minden dan 250 km per uur boven de woonwijken van Hoofddorp.
Alleen al in de ochtend zijn er 65 landende vliegtuigen geregistreerd.
Belachelijk en onacceptabel!!

Wat mij opviel, dat er wel een stuk in het Haarlems Dagblad staat, maar niet bij Dichtbij, waarom niemand via Dichtbij heeft geklaagd over de zeer laag overvliegende vliegtuigen richting de Buitenveldertbaan! Overigens wel bij BAS, maar niet via de lokale media!

Een reactie zal aan de gemeente gevraagd moeten worden wat acceptabel is, en of het wel toegestaan is dat vliegtuigen onder een bepaalde hoogte en snelheid via woonwijken aanvliegen en mogen landen.

Het goede nieuws!
Van 5 tot en met 26 mei is er sprake van gewijzigd baangebruik als gevolg van groot onderhoud aan de kruising van de Buitenveldertbaan en de Aalsmeerbaan. Vanwege de werkzaamheden is de Buitenveldertbaan gedurende deze periode buiten gebruik.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jh griese uit Amstelveen

@Fred Es, Wist u dat via de Buitenveldertbaan meer dan de helft van de toestellen 200 m hoog vliegt? Dit wordt wel gemeld via BAS /LVNL, maar men verzint dan sprookjes !

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Vlieghoogte boven woonwijken: of het nu 500 meter, 250 meter of 200 meter is, het is altijd onacceptabel! Helaas is het in Nederland zo dat het letterlijk barst van de woonwijken en men daar tussen een enorm vliegveld heeft gepropt (voor de mensen die het willen inverteren: Schiphol is de laatste decennia ook uit haar voegen gebarsten!). Dus de situatie is gewoon onacceptabel en dient derhalve opgelost te worden door de verantwoordelijken (sector en regering). Schiphol dient dan ook te worden verplaatst naar een (schier)eiland in de Noordzee! Dat de sector en de regering zelf, artikel 21 van de Nederlandse grondwet minachten, omdat het hun zo makkelijk uitkomt, is bekend.

Persoonlijk vind ik het een misdaad tegen de menselijkheid, dat je wetende zoveel mensen in de herrie / vervuiling en onveiligheid zet, dat dag en nacht.

Geplaatst door jh griese uit Amstelveen

VOS, Grotendeels met je eens . Ik vind het misdadig 100 kisten op een zomerdag op 200 m hoogte over de woningen te laten denderen. Partijen met wie daar beslist niet over te praten valt zijn PVV en VVD.
Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Aircraft_noise#cite_note-7 op een Duits onderzoek naar effect van vliegtuiglawaai op de omwonenden http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-68167761.html
Terwijl er vele onderzoeken uit nederland ook bekend zijn. Ik ben er van overtuigd, dat eens de wal het schip gaat keren! Qua veiligheid, Gezondheid, en het klimaat verhaal is dit niet langer houdbaar