Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Overheid start campagne ter bevordering van vliegveiligheid

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 834 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Overheid start campagne ter bevordering van vliegveiligheid

DEN HAAG - De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) start vandaag (20 oktober) de vliegveiligheidcampagne ‘vlieg als een vogel, denk als een mens’. Door middel van een presentatietoer door Nederland, posters en een speciale website vraagt de IVW aandacht voor belangrijke vliegveiligheidsthema’s.

De campagne richt zich op luchtruimgebruikers die op zicht vliegen, op basis van de zogeheten Visual Flight Rules (VFR).

De campagne loopt drie jaar en wordt ondersteund door de Koninklijke Luchtmacht. Elk jaar wordt er een speciaal thema behandeld. Dit jaar is het centrale thema ‘zien en gezien worden’ tijdens het vliegen. Speciale aandacht gaat uit naar de onderwerpen radiogebruik, transpondergebruik en luchtruimstructuur. De campagne promoot een goede kennis van het luchtruim, bijbehorende afspraken en een goede vluchtvoorbereiding.

‘Vlieg als een vogel, denk als een mens’ wordt vandaag gelanceert tijdens een bijeenkomst op vliegveld Teuge.

COMMENTAAR:

Kennelijk is er iets aan de hand…


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Theo Even uit De Lutte

Een vogel vliegt om zich te voeden een mens vliegt om zich te verrijken. De mens zal na moeten denken wat zij door het vliegen vervuilen en vernielen en zo lang er tegen de vervuiling nog geen remedie is gevonden, zou er alleen gevlogen mogen worden om de mens in nood te helpen en niet anders!