Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Overheid geeft ontheffing voor nachtgebruik Buitenveldertbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1147 
|
 Luchtvaartnieuws 
Overheid geeft ontheffing voor nachtgebruik Buitenveldertbaan

SCHIPHOL - De overheid heeft de luchthaven Schiphol donderdagavond (18 januari) op de valreep toestemming gegeven om ook na 23.00 uur gebruik te maken van de Buitenveldertbaan. Daardoor hoefden aanzienlijk minder reizigers de nacht op de luchthaven door te brengen, zei een woordvoerder van de luchthaven.

De toestemming kwam nadat de betrokken autoriteit, Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), eerder had geweigerd om ontheffing te verlenen. Als IVW hierbij was gebleven, was het aantal gestrande reizigers op Schiphol op circa 3500 uitgekomen in plaats van op ongeveer duizend. De luchthaven heeft voor de gestrande reizigers duizend veldbedden neergezet.

Wegens de storm kon Schiphol alleen gebruikmaken van de Buitenveldertbaan. Die baan mag om milieuredenen na 23.00 uur niet meer worden gebruikt. Bij bijzondere omstandigheden kan IVW ontheffing verlenen.

Het Rode Kruis zorgde donderdagnacht op Schiphol voor zo’n duizend bedden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Vanwege milieuredenen is de baan juist OPENgesteld na 23.00u.

Of ben ik woordblind.

Geplaatst door Dirk uit Zwanenburg

Het artikel is sowieso niet volledig. De Buitenveldertbaan mag tijdens de nachtelijke uren wel gebruikt worden voor landingen vanuit het oosten als het door de weersomstandigheden niet mogelijk is om de Polder- of Kaagbaan voor landingen te gebruiken. De ontheffing is verleend voor starts vanaf de Buitenveldertvaan richting het westen (Hoofddorp/Haarlem). Dat is normaal gesproken 's nachts niet toegestaan, maar door de westerstorm was zelfs de Kaagbaan donderdagavond en aan het begin van de nacht niet bruikbaar.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

En met de overheid wordt Schultz bedoeld, die nota bene de door haar eigen departement opgestelde regel (waar toch over nagedacht is en waarschijnlijk zelfs door haarzelf ondertekend), alleen vrijstelling igv ordeverstoring, meteen in de prullenbak gooit nav een telefoontje van Cerfontaine. Oprekken maar weer.