Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Oproep aan geluidsgehinderden’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 629 
|
 VPRO 
‘Oproep aan geluidsgehinderden’

    10 oktober 2003

Geachte bezoeker van deze pagina. 

Hieronder staat een oproep van VPRO-radio voor medewerking aan een in     onze ogen ludiek anti-lawaai experiment. Omdat wij het ludieke ervan     inzien hebben we deze oproep tijdelijk op onze website geplaatst. De     oproep staat geheel op zichzelf en heeft verder geen enkel verband met     onze vereniging.  
    Wij verzochten de VPRO het thema vliegtuigoverlast ook bij dit experiment     uiterst serieus te nemen.  Hieronder volgt de oproep


Oproep van de

Geachte heer/mevrouw,

De VPRO-radio zoekt mensen die willen meewerken aan een documentaire     over lawaai en wat daar tegen te doen. U ervaart regelmatig     geluidsoverlast en weet hoe moeilijk het is om de bron van de herrie aan     te pakken. Procedures duren vaak jaren en in afwachting van de oplossing     moet het dagelijks leven door kunnen gaan. Daarom wil de VPRO een methode     testen die uw ongemak mogelijk verlicht.

Het gaat daarbij om een CD met geluid dat het geruis en gegier van     vliegtuigen maskeert. De CD is specifiek en alleen gemaakt tegen     vlieglawaai en het is de bedoeling dat u de CD thuis draait op de momenten     dat u de geluidsoverlast ervaart. Als u bereid bent met deze proef mee te     werken, is de procedure als volgt. Eerst komen VPRO-radiomaker Marten     Minkema en muzikant Joost Belinfante bij u langs om naar het in uw     woonsituatie specifieke geluid te luisteren dat voor overlast zorgt. In de     dagen daarna maakt Belinfante in zijn studio zogenaamd ‘anti-lawaai’ op     maat, dat u binnen twee weken op CD per post krijgt toegestuurd. Na enkele     weken komt de VPRO-verslaggever terug om na te gaan of het draaien van de     CD van enige invloed is geweest op de mate waarin u last heeft van de     vliegtuigen. Tijdens beide bezoeken zal de VPRO-verslaggever opnamen maken     voor de radio-documentaire die zal worden uitgezonden op 17 november.     Natuurlijk ligt de uiteindelijke en enige echte oplossing voor de     vliegtuigherrie bij de bron op Schiphol. Maar tot die tijd zou Antilawaai     misschien een beetje kunnen bijdragen aan prettiger woonomstandigheden.     Als u wilt meewerken aan dit project, kunt u contact opnemen met     onderstaand mail-adres of telefoonnummer.

Met vriendelijke groet en hoogachting,

Marten Minkema VPRO-Radio 
    m.minkema(wis-dit)@(wis-dit)vpro.nl 
    06-50246486


Reacties op dit bericht