Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Opinie: Lelystad-Airport; inmiddels een lachertje?

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 924 
|
 Dichtbij.nl editie Almere 
Opinie: Lelystad-Airport; inmiddels een lachertje?

ALMERE - De ontwikkeling van Lelystad-Airport begint inmiddels te lijken op een slechte mop waarvan de humor geheel ontbreekt..

Gisteren nog bracht de CEO van de KLM, Camiel Eurlings, naar buiten dat Transavia-Holland als eerste maatschappij naar Lelystad-Airport zal verhuizen. Vandaag meent hij te moeten waarschuwen Lelystad-Airport niet te snel te ontwikkelen op basis van de verwachte groei van de luchtvaart. De vliegtuigbewegingen op Schiphol blijven al geruime tijd steken op rond de 425.000 terwijl er ruimte is voor 520.000 waarvan de verwachting die ooit te halen op z’n minst genomen heel voorzichtig ingeschat moet worden.


Volgens ingewijden zal de ontwikkeling van de Flevolandse luchthaven vele miljoenen gaan kosten die hoofdzakelijk op de hoofden van de belastingbetaler terecht zullen komen. Ook de verdere bouw van Twente Airport heeft te maken met een tijdelijke “standstill” omdat de Europese Commissie zich nog uitgebreid moet beraden over de aangevraagde staatssteun en nog een analyse wil gaan maken over een positief rendement van de Twentse luchthaven. Het gedoe over alternatieve luchthavens begint inmiddels te lijken op een slechte uitvoering van een amateur operette gezelschap.

John Assmann


Reacties op dit bericht