Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Opinie: “Laat Schiphol vliegveld bouwen in Noordzee”

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1512 
|
 dichtbij.nl Editie Noord-Kennemerland 
Opinie: “Laat Schiphol vliegveld bouwen in Noordzee”

IJMUIDEN - De Tafel van Alders zal nooit iets oplossen.Wil Schiphol een ‘Mainport’ blijven? Stop dan met deze onzin, bouw een vliegveld in de Noordzee en iedereen is van die overlast af. Vliegveld Rotterdam kan dan gesloten worden en vliegveld Lelystad blijft wat het is. Het huidige Schiphol kan dan op termijn afslanken. Dat is toekomst visie, dát is oplossing gericht. Een vliegveld tussen Katwijk en Scheveningen aan het eind van een 7 km lange dijk kost een fractie van wat de oude plannen zouden kosten.
Het eerste wat we moeten doen is onderzoek laten doen door echte deskundigen naar het plan www.SchipholKatwijk.nl Het is in het belang van Schiphol. Het is in het belang van de Nederlandse economie. Het is in het belang van het milieu en vliegmaatschappijen door korte aan- en uitvliegroutes zonder vertragingen. Ten slotte is het in het belang van alle inwoners van Noord/Zuid-Holland en Flevoland. Bovendien onstaat er natuurlijke kustversterking door dit plan en dat is ook noodzakelijk.
Financiering van dit plan? Geen enkel probleem, pensioenfondsen financieren het graag als de overheid hun rendement garandeert.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Wat mij betreft morgen beginnen! Het zou voor de wijde omgeving van het huidige Schiphol een verademing zijn en grote perspectieven openen. Stel je voor hoeveel groengebied opeens weer stiltegebied is? Natuurlijk moeten er wellicht wat wegen worden aangelegd maar daarvoor in ruil kunnen vele vele kilometers asfalt en beton worden weggehaald. En dus: morgen beginnen!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Een vliegveld voor de kust. Inderdaad, ze mogen gelijk beginnen! En laat vooral de sector meebetalen, want daar wordt, zoals ze zelf steeds beweren, het meeste geld binnengehaald. Geen excuses van: het is financieel niet te doen, het is technisch niet te doen, enzovoort. Dat is allemaal flauwe kul want het buitenland bewijst het tegendeel. De sector wil gewoonweg niet betalen. Net zoals met het isoleren van woningen, ook dat is niet op een normale wijze verlopen omdat de sector ook hier niet wilde betalen. Er zijn reeds diverse onderzoeken/voorstellen gedaan naar een vliegveld in zee, maar is evenzo vele keren in een la belandt van 1 of ander ministerie, om de hierboven genoemde redenen.