Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Opinie - Veel gezeur over vliegveld (Eindhoven)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1453 
|
 ed.nl 
Opinie - Veel gezeur over vliegveld (Eindhoven)

OPINIE - Auteur van dit artikel is Marcel de Breet.
De heren Scheffers en Gerard gaan er in hun ingezonden lezersbrief (22 oktober) zoals gewoonlijk van uit dat zij, als notoire tegenstanders, altijd maar gelijk hebben. Voor mij is het al jaren een onverteerbare zaak dat alleen tegenstanders van Airport uitgenodigd worden om in allerlei overlegorganen aan te schuiven.

Toen ik nog in het bestuur van de Vereniging Vrienden Eindhoven Airport (ja, die bestaat!) zat, hebben wij er alles, maar dan ook alles aan gedaan om gehoord te worden, om eindelijk een stem aan de overgrote meerderheid die geen problemen met Eindhoven Airport heeft, te geven. Tevergeefs.

Ook in hun brief stellen de heren dat de directeur van Eindhoven Airport er verstandig aan doet om andere scenario’s te overwegen, want ‘dan komt hij op één lijn met BOW en de BMF’. En waarom zouden die niet meer de lijn kunnen oppakken van Eindhoven Airport? De Alderstafel bestaat uit: tegenstanders, zijnde de omliggende gemeentes die allemaal vreselijk interessant lopen te doen, BOW, BMF en dan natuurlijk Eindhoven Airport zelf.

En dan dat gezeur over vakantiecharters. Wat is er nou mis mee dat voor die mensen de mogelijkheid wordt gecreëerd om redelijk dicht bij huis op vakantie te gaan? Dat die vraag er is blijkt wel uit de groei van Eindhoven Airport.

En dan komen we op overlast. Het moet langzamerhand toch wel duidelijk zijn dat we nu eenmaal in een maatschappij leven waar we allemaal wel ergens ‘last’ van hebben. Wat te denken van al die mensen die in de buurt van een spoorlijn wonen? Of bij een snelweg? Dat gaat 24/7 door! We willen allemaal goed, snel en regelmatig openbaar vervoer, we willen allemaal filevrije snelwegen, we willen het hele jaar door van alles kunnen kopen, maar geen busbaan, spoorlijn of snelweg voor de deur!

Laat het nu toch eens afgelopen zijn met het typische Nederlandse gezeik, en er eens van uit gaan dat uit alle onderzoeken die er de laatste jaren gedaan zijn, blijkt dat 80% van de omwonenden er geen enkel probleem mee heeft dat dit prachtige vliegveld er ligt, en aan het uitbreiden is.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Marcel de Breet heeft het artikel niet goed begrepen. De schrijvers willen graag dat het aantal omwonenden dat nu geen last ondervindt niet verder afneemt. Als het aantal vluchten drastisch toeneemt, vooral die in de vroege en late uurtjes, zal het aantal mensen dat hinder ondervindt toenemen. Overigens kun je je afvragen of het zo weinig is dat 1 op de 5 omwonenden hinder ondervindt.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" En dan komen we op overlast. Het moet langzamerhand toch wel duidelijk zijn dat we nu eenmaal in een maatschappij leven waar we allemaal wel ergens 'last' van hebben. "

Tja, en dat dient dan maar de norm te zijn?
Het is helemaal niet normaal dat we in een maatschappij leven waarin herrie als normaal wordt geaccepteerd! Vliegtuigherrie, brommertjes enzovoort, zijn de meest voorkomende herriebronnen in ons dagelijks leven. Waarvan vliegtuigherrie wel de meest overheersende is. Veel herrie geeft gezondheidsklachten. Het is de vraag of we dat willen. Mijn antwoord is nee. Over de vervuiling nog maar te zwijgen. Ook vliegen is niet gezond!

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Ik herinner nog even aan wat Prof. Ir.W de Jonghe TU Eindhoven en deelnemer aan de Alderstafel schreef over de vele manipulaties aan die tafel! Daar hoor ik dhr Breet niet over. Mogelijk kan Wim hier nog een link naar dat artikel op deze site plaatsen?

Geplaatst door nooitgedagt uit castricum

De Heer Breet vertegenwoordigt groepen mensen, die met een maagzweer en een manke poot krenten staat te verkopen
en zijn klanten alsnog belazert met onzin praatjes waar niets van klopt.Van het Ministerie en de belangen behartigers
is duidelijk dat ze geen donder geven om burgers die last hebben van de terechte overlast van geluid, vervuiling, brallerig, minachting, slecht opgeleide piloten een zeer slecht luchtverkeersleiders-systeem. Het is ook een sector die een veelvoud aan subsidies of zoals nu toeslagen ontvangt, geen belasting op kerosine, ga zo maar door, het is gewoon, heel gewoon een criminele sector. Daarnaast is Alders de vertrouweling van Kok, 2 HBO'ers die list en bedrog voorstaan