Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Oostflakkee weert vliegveld Oude-Tonge

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 911 
|
 Reformatorisch Dagblad 
Oostflakkee weert vliegveld Oude-Tonge

OUDE-TONGE - De gemeente Oostflakkee verleent definitief geen medewerking aan de komst van een vliegveld bij Oude-Tonge voor ultralight vliegtuigen (ulv’s).

Dat is woensdag bekendgemaakt.

Het college van burgemeester en wethouders vreest dat de aanleg en gebruik van het vliegveld te veel overlast opleveren voor de natuur- en stiltegebieden. Bovendien zullen de vliegtuigjes volgens de gemeente geluidsoverlast veroorzaken en de zondagsrust voor de inwoners van Oostflakkee en haar buurgemeenten verstoren.

Vorig jaar diende de Stichting ULV een aanvraag in bij de gemeente om een vliegveldje bij Oude-Tonge te kunnen realiseren. Het college gaf aan „in principe bereid” te zijn om mee te werken aan het plan.

Tijdens de inspraaktermijn dienden burgers 146 negatieve reacties in. Niet meer dan één positieve reactie bereikte de gemeente. De gemeenteraad sprak zich in zijn vergadering van 14 december vorig jaar uit tegen de komst van het vliegveld. De raad ziet af van een eventuele planologische vrijstellingsprocedure of partiële herziening van het geldende bestemmingsplan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stichting ULV verzocht haar aanvraag in te trekken.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit NULL

gek, dezelfde argumenten gelden ook voor de omwonenden van Schiphol. maar daar worden ze niet gehonoreerd, het is dan plots allemaal niet zo erg... Is hier sprake van rechtsongelijkheid? Ik denk dat het Schadeschap dat toch eens mag uitleggen. Is er een jurist in de zaal die ons kan helpen?

Geplaatst door schippers uit lelystad

Dat is het nu juist
Omdat Schiphol alles doet met lawaai en met hulp van politiek en de burger niets te vertellen heeft, weert diezelfde burger alles wat met vliegen te maken heeft
Dat is nu het imageprobleem van de luchtvaart in NL en daar is niets meer aan te doen