Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Oorzaak gritprobleem Schiphol dinsdag duidelijk

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 656 
|
 Novum 
Oorzaak gritprobleem Schiphol dinsdag duidelijk

Schiphol verwacht dinsdag de resultaten van het onderzoek naar het losgeraakte grit op de Aalsmeerbaan. Het onderzoek, dat uitgevoerd wordt door de Inspectie Verkeer en Waterstaat, moet uitwijzen of het losse grit uitzonderlijk en gevaarlijk is.

De Aalsmeerbaan is sinds vrijdag gesloten omdat bij veegwerkzaamheden twee- tot driehonderd kilo grit losraakte. Het is nog niet duidelijk wanneer de baan weer wordt open gesteld. Dat heeft de luchthaven maandag bekendgemaakt.

De Aalsmeerbaan is kort geleden gerenoveerd en van een nieuwe toplaag voorzien. Omdat de Aalsmeerbaan een secundaire landingsbaan is, ondervindt het vliegverkeer weinig hinder. Geland wordt in eerste instantie op de Kaagbaan en de Polderbaan. De Buitenveldertbaan vervangt nu de Aalsmeerbaan.

Het was de tweede keer in een week dat de Aalsmeerbaan dicht ging. Vorige week zaterdag gebeurde dat ook toen een vliegtuig bij de landing teer in de motoren en op de vleugels had gekregen. De baan ging snel weer open, nadat bij het onderzoek geen bijzonderheden waren geconstateerd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Een secundaire landingsbaan? De aantallen
het laatste jaar wijzen allerminst inde richting van een secundaire baan