Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ook Natuurmonumenten tegen verharding Vliegveld Hilversum

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1875 
|
 dichtbij.nl 
Ook Natuurmonumenten tegen verharding Vliegveld Hilversum

REGIO |  16 december 2012   |  Door de dichtbijredactie (Gooi en Eembode)

HILVERSUM - Niet alleen binnen de Hilversumse politiek groeit het verzet tegen het voornemen om de banen van Vliegveld Hilversum te verharden, ook Natuurmonumenten is ‘verbijsterd’. De natuurorganisatie stelt dat met de verharding intensiever gebruik mogelijk wordt met overlast voor omwonenden en de natuur als gevolg.
Natuurmonumenten roept burgers daarom op Natuurmonumenten tegen verharding vliegveld Hilversum hun handtekening te zetten op www.geenherrieopdehei.nl Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen hun krabbel gezet op die door bewoners opgezette actiesite. Een teken volgens Natuurmonumenten dat er geen draagvlak is in de regio voor de plannen.

Voornaamste reden waarom Natuurmonumenten zich verzet, is dat verharding van de banen inhoudt dat (meer en grotere) vliegtuigen het vliegveld het hele jaar door kunnen gebruiken. Nu vinden de vluchten vooral in de zomer plaats. Na verharding van de baan kan er jaarrond gevlogen gaan worden. Daarnaast krijgen de vluchten een andere vliegrichting om de nieuw te bouwen woonwijk Ter Sype te ontzien. ‘Minder vliegen boven huizen, meer boven natuur- en recreatiegebieden. Dit geeft grote overlast voor natuur en recreatie in het Groene Hart, Noorderpark en ‘t Gooi.’


Reacties op dit bericht