Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onur Air mag weer vliegen op Nederland

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1242 
|
 NRC 
Onur Air mag weer vliegen op Nederland

ROTTERDAM, 25 MEI. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft het vliegverbod voor Onur Air gisteravond met onmiddellijke ingang opgeheven, maar de Turkse maatschappij blijft op de lijst voor ‘verscherpt toezicht’. Het eveneens Turkse MNG Airlines is vorige week aan deze lijst toegevoegd, zei IVW-directeur H. Neppérus vanmorgen.

Vertegenwoordigers van het Turkse ministerie van Verkeer zetten gisteren hun handtekening onder een ‘actieplan’ voor Onur Air, waarin beter onderhoud, een evenwichtiger verdeling van de bagage en een verbod op het gebruik van verouderde leasetoestellen worden toegezegd. Voor IVW was dit een afdoende garantie om Onur Air, dat op 12 mei een vliegverbod voor een maand kreeg, weer toe te laten tot het Nederlandse luchtruim. Ook in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland zijn de Turken weer welkom.

Het verbod voor Onur Air was ingesteld na een aantal ernstige incidenten in Nederland én in Turkije. Nederland inspecteert overeenkomstig internationale veiligheidsnormen. Een maatschappij onder verscherpt toezicht voldoet nog net aan de normen, maar zit daar niet ver boven. Momenteel staan op de lijst van IVW drie maatschappijen: Onur, MNG en Fly Air, alle drie Turks. Het Turkse Fly Airlines is volgens Neppérus ook ‘kandidaat’ voor de lijst.

Onur Air geeft een andere lezing. ,,IVW is 180 graden gedraaid’‘, zegt advocaat F. Vreede namens de maatschappij. ,,De Inspectie heeft zich geweldig vergaloppeerd. Turkije is verantwoordelijk voor het onderhoud van toestellen op eigen bodem en is lid van de Joint Aviation Authority die hierop toeziet. Het ministerie heeft dit nu ook ingezien.’’ Vreede zegt dat Onur Air een schadeclaim gaat indienen bij IVW ,,die in de miljoenen gaat lopen’‘. Ook directeur B. Bouter van touroperator Sonar, een ‘Turkije-specialist’, vindt dat IVW ,,op haar schreden is teruggekeerd’‘. Bouter had zich al verbaasd over het vliegverbod: ,,Wij hebben nooit problemen gehad met Onur Air


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rob E uit NULL

tjeetje zeg, die Duitsers, Fransen en Zwitsers hadden het ook allemaal bij het verkeerde einde... Ja bij Onur zit u goed.....
Hoe goed zit je als je er onder woont?...

Geplaatst door mark uit Noord-Brabant

hiiieeer jonge hij mag weer vliegen

Geplaatst door marcel uit groesbeek

wij zijn net terug uit turky
ook met onu air
gewoon goed goede toestellen.
niks op aan te merken.