Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onorthodoxe maatregelen Schiphol snel nodig

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 970 
|
 Provincie Noord Holland 
Onorthodoxe maatregelen Schiphol snel nodig

De tarieven op Schiphol moeten zo snel mogelijk omlaag. Het kabinet heeft grote invloed op het niveau daarvan. Deze oproep doet het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland aan het kabinet.

Gedeputeerde Schiphol Ton Hooijmaijers: De kosten voor onder andere veiligheidsmaatregelen en natuurlijk de ecotax hebben de tarieven sterk doen stijgen afgelopen tijd. De concurrentiepositie van Schiphol is dramatisch verslechterd: 15 % minder passagiers en 30% minder vrachtverkeer. Dat heeft kortetermijneffecten voor de regionale arbeidsmarkt maar ook - mogelijk blijvende- langetermijneffecten voor de concurrentiepositie van de Metropoolregio. Daarom doen wij de oproep aan het kabinet om de beloofde onorthodoxe maatregelen ook van toepassing te verklaren op de tarieven op Schiphol.

De provincie heeft in de oproep aan het kabinet aangegeven niet te wachten met (desnoods voorlopige) maatregelen tot het aangekondigde onderzoek naar de verschillen in tarieven tussen internationale luchthavens gereed is.

De provincie ziet mogelijkheden in het (tijdelijk) afschaffen van de ecotax of in het beperkt doorrekenen van de extra veiligheidsmaatregelen. Belangrijkste is dát op de kortst mogelijke termijn het totale tarief omlaag gebracht wordt, aldus Hooijmaijers.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit deltametropool

Al ruim dertig florerende landbouwbedrijven in de Noordkop moesten wijken voor het megalomane "Lago Wirense" (kom er maar eens op). Talloze cargo-vluchten met fruit en groente gingen toen een extra bijdrage leveren aan de afbraak van de leef-omgeving in een enorm gebied rond de luchthaven.
Heel Noord-Holland schijnt opgeofferd te moeten worden aan de idiote over-verstedelijking die GS en de groenlinke C. vd K. Harry Borghouts maar door blijven drukken. Zo zijn onlangs nog de Raden van Wieringen, Waterland, Bussum en Weesp - via overleg achter gesloten deuren! - gepasseerd.
Wanneer dringt het eens tot de bewoners van deze - nu nog te redden.... - Provincie door dat dit alle perken te buiten gaat en de democratie bepaald geen dienst wordt bewezen?

Mensen, pas op voor als "onorthodox" aangeprezen maatregelen om dit land en deze
provincie verder te verkwanselen!


Geplaatst door Els uit Castricum

Mijnheer Hooijmaaijers, wat gaat u roepen als de ecotax wordt afgeschaft en het dan nog steeds slecht blijkt te gaan met Schiphol? Er zijn heel andere zaken aan de gang, werelwijd, die niet op te lossen zijn met het afschaffen van de ecotax. Maar van mij mag u met oogkleppen op blijven lopen, hoor. U doet uw best maar!

Geplaatst door Observer uit Nederland

Die VVD gedeputeerde Hooijmaaijers, lijkt het voor het zeggen te hebben, met zijn Metropoolregio. Waar blijven de andere partijen...?
En...Ik dacht dat de Ecotax door het haagse Kabinet werd ingesteld.
Mogelijk wil de heer Hooijmaaijers eerst proberen, dat geld uit IJsland eens terug te krijgen.
Inderdaad Els, Oogkleppen...

Geplaatst door bas van den born uit wijk aan zee

Gewoon overgaan tot sluiting van de Polderbaan