Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ongevallen met kleine vliegtuigjes verdubbeld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 924 
|
 bndestem.nl 
Ongevallen met kleine vliegtuigjes verdubbeld

Brokstukken van een vliegtuigje in een weiland bij Dronten, 22 oktober 2012. Een 2e vliegtuigje kwam 500 meter verderop neer. 2 mensen kwamen bij de crash om het leven. Foto: De Stentor
DEN HAAG - Er zijn dit jaar al twee keer zoveel ongelukken met kleine vliegtuigen gebeurd als in heel 2011, namelijk 22. Voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is dat aanleiding een onderzoek te beginnen hoe dat komt, zo meldde een woordvoerder van de raad dinsdag.

Zie ook:
Twee doden in Dronten bij crash vliegtuigjes
Het dodelijke ongeval van maandag met twee vliegtuigjes bij Dronten is het 22e ongeluk van dit jaar in de kleine luchtvaart.

De cijfers komen uit de derde Kwartaalrapportage Luchtvaart van de OVV die deze week wordt gepubliceerd. De raad heeft nog geen idee waarom er dit jaar zo veel incidenten zijn met kleine luchtvaartuigen. Wel is duidelijk dat de OVV in het onderzoek onder meer aandacht zal besteden aan motorstoringen. Reden daarvoor is dat uit een aantal meldingen uit 2012 naar voren komt dat een vliegtuigje mogelijk te kampen had met een motorstoring.

Waren er vorig jaar nog 11 ongevallen in deze sector, in 2010 waren dat er 14.


Reacties op dit bericht