Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Onenigheid over Polderbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 622 
|
 Haarlems Dagblad 
Onenigheid over Polderbaan

VELSEN -  Over de overlast die Schiphol mag veroorzaken is onenigheid ontstaan.

Bestuurders en bewonersvertegenwoordigers uit de IJmond zijn het oneens met andere bewonersplatforms als Amsterdam, Hoofddorp, Halfweg en Spaarndam. Het geschil draait om het gebruik van de Polderbaan.

Donderdag sprak de Tweede Kamer over de kwestie Schiphol. De groei van de luchthaven dreigt dit najaar vast te lopen. Enkele geluidshandhavingspunten hebben dan de maximale toegelaten hoeveelheid geluid bereikt. Daarom zou de Buitenveldertbaan dicht moeten. Schiphol zoekt een oplossing.

Bestuurders en bewonersvertegenwoordigers van de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Uitgeest en Heiloo zijn voorstander van een voorstel dat de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Dat meldt Rob van den Brink uit Velsen-Zuid. Hij spreekt namens de IJmond-bewonersvertegenwoordigers.

Van den Brink: ,,Nu worden drie banen gebruikt. LVNL wil er vier. Daarmee minder op de Polderbaan gevolgen. Het is een goede oplossing.’‘

Maar vier banen betekent ook dat Schiphol kan groeien van 500.000 nu naar 800.000 vliegbewegingen per jaar. ,,De andere bewonersplatform zeggen dat we daarmee een Paard van Troje binnenhalen: nog meer vliegtuigen! Maar wij zeggen dat in de wet wel een hard plafond moeten komen te staan van 500.000 vliegbewegingen.’’ De andere bewonersorganisaties geloven echter niet dat zo’n plafond stand zal houden.


Reacties op dit bericht