Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onderzoek naar ‘Haarlembaan’ Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1029 
|
 Haarlems Dagblad 
Onderzoek naar ‘Haarlembaan’ Schiphol

SCHIPHOL - Het ministerie van verkeer en waterstaat doet onderzoek naar een nieuwe start- en landingsbaan die op Haarlem staat gericht. De ‘Haarlembaan’ is een van de toekomstopties voor Schiphol die minister Eurlings laat uitwerken. 

Het kabinet besloot vorige week tot nader onderzoek naar diverse toekomstscenario’s voor Schiphol na het jaar 2020. In het kabinetsbesluit werd een variant met een extra Kaagbaan als mogelijkheid genoemd. Maar Eurlings kijkt ook naar andere varianten, zoals een extra baan dwars over de Polderbaan in de richting van Haarlem. Dat blijkt uit het ‘verkenningendocument’ dat het ministerie heeft gepubliceerd. Als voordeel wordt genoemd dat de betrouwbaarheid van het banenstelsel bij slecht weer toeneemt. Maar nadelen zijn er ook. De geluidshinder in ‘onder andere Haarlem-Zuid en Vijfhuizen’ zal volgens de studie toenemen. Het totaal aantal omwonenden met ernstige geluidshinder groeit volgens berekeningen met vier procent.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Nadelen bij Schiphol? Onmogelijk!

Bekijk ook vooral het plaatje op de site van het Haarlems Dagblad. En dan te bedenken dat dat serieus overwogen wordt. 1 april is dichtbij.