Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onderhoud start- en landingsbanen Schiphol zorgt voor flinke geluidsoverlast

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1332 
|
 www.omroepwest.nl 
Onderhoud start- en landingsbanen Schiphol zorgt voor flinke geluidsoverlast

BODEGRAVEN - Er komen de laatste weken veel klachten over laagvliegende vliegtuigen binnen bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). De meeste klachten over geluidsoverlast komen uit Bodegraven. Dit komt doordat twee van de vijf start- en landingsbanen van luchthaven Schiphol worden opgeknapt.
De Buitenveldertbaan is tot en met 26 mei helemaal afgesloten, terwijl de Aalsmeerbaan tot die datum deels afgesloten is. Hierdoor moeten vliegtuigen andere routes vliegen en dat levert overlast op.

Vooral in de regio Alphen aan den Rijn. ‘Door de afsluiting van deze baan wordt er meer gevlogen over de regio Groene Hart Zuid, waar ook Bodegraven onder valt’, zegt een medewerker van BAS.

Oegstgeest en Leiden

Opvallend is ook het aantal klachten uit Oegstgeest en Leiden. Hiervoor heeft het BAS geen duidelijke verklaring. In mindere mate komen er klachten binnen uit Hillegom.

Na 25 mei zijn de werkzaamheden bij Schiphol voorbij en moet het dus weer een stuk rustiger worden in Bodegraven, Leiden en Oegstgeest.

Bekijk bericht op "www.omroepwest.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Waarom geen groot onderhoud in de Nacht net als bij onze Rijkswegen... En onderhoud in de drukste vliegtijd in het jaar . Snapt u het nog? LVNL : Leve Vliegend Nederland ..??? Tothoe lang nog ?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

'Hiervoor heeft het BAS geen duidelijke verklaring.'

Heel simpel: een vliegtuig maakt een enorme klere herrie en vervuild ook nog eens behoorlijk, maar afgezien daarvan. We focussen ons op de herrie. BAS heeft er geen duidelijke verklaring voor, maar waar vliegtuigen over scheren, behalve dan op 10Km. hoogte, zal je ze horen. Wellicht is dat de verklaring, BAS?

'Hierdoor moeten vliegtuigen andere routes vliegen en dat levert overlast op.'

Andere routes leveren overlast op?
ELKE route levert overlast op!
Zeker hier in het dichtbevolkte westelijke deel van Nederland bv..
Snapt Schiphol het zelf nog wel?
Of is het weer van: we praten maar weer zoals het ons uitkomt!

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Men kletst maar wat uit de nek ! Arrogantie ten top. En de opdracht die de Staatsecretaris hem gaf voerde Alders slechts voor 15 % uit ! Hij voegde nog 9 variabelen toe, terwijl dat ook nog in het nadeel van de bewoners uitpakt uitwerkt... Later meer via deze site. De Tweede Kamer vergadert er 26 juni over. Wat ons betreft wordt het een hete zomer en herfst ! Tot onze verbijstering horen we niets van de paladijnen, die nog wel aan die Alderstafel zitten. Die vinden kennelijk alles goed, ondanks dat er in die achterban óók geprutteld wordt...