Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onderbanken boycot hoorzitting Cramer

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 701 
|
 Overheids Management 
Onderbanken boycot hoorzitting Cramer

De Limburgse gemeente Onderbanken boycot de hoorzitting die minister Jacqueline Cramer dinsdag belegt over de Awacs-problematiek in die gemeente

Wethouder Hans Ubachs van Onderbanken zei maandag dat de gemeente zich niet op de volgens hem overhaast georganiseerde hoorzitting heeft kunnen voorbereiden.

Nimby-procedure
Bovendien is Ubachs kwaad op Cramer omdat de minister in tegenstelling tot wat zij in de Tweede Kamer zei, de zogenoemde Nimby-procedure tegen Onderbanken niet heeft ingetrokken. Dat is een dwangmaatregel waarbij het Rijk een besluit doorzet tegen de zin van een onwillige gemeente. Ubachs noemde Cramers opstelling ‘een totale minachting voor ons en voor de Tweede kamer’.

Honderden bezwaren
Toen Onderbanken begin 2006 weigerde een vergunning voor de kap van zes hectare bos bij de Awacs-basis te geven, stelde het Rijk de Nimby in werking en liet het bos alsnog kappen. Tegen dat besluit werden honderden bezwaren ingediend, maar verworpen. De Raad van State bepaalde vervolgens dat de bezwaren op de verkeerde gronden verworpen waren.

Geluidsoverlast
De procedure moest over. Vandaar de hoorzitting dinsdag, waarin de vraag centraal staat: is de geluidsoverlast door Awacs-vliegtuigen erger geworden sinds de boskap?

Schandalig
Begin augustus stuurde het ministerie van Cramer rapporten rond, waaruit moet blijken dat het allemaal wel meevalt met de toegenomen overlast. Maar Ubachs zegt die conclusies eerst te willen laten onderzoeken via een contra-expertise, en daarvoor heeft hij nu de tijd niet. ‘Schandalig’, noemde hij dit maandag.

Inspraak
De woordvoerder van Cramer betreurt de opstelling van de gemeente. ‘Wij willen mensen dinsdag de mogelijkheid voor inspraak geven. Jammer dat Onderbanken die kans aan zich voorbij laat gaan’, aldus deze woordvoerder.

Informeel
Het dagelijks bestuur van Onderbanken praat woensdag wel informeel met Cramer, lieten Ubachs en het ministerie maandag weten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Volledig terecht...eindelijk een gemeente die opkomt voor zijn mensen...en die Cramer mag per direct vertrekken....

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Honderden bezwaren.....

Natuurlijk leef ik ook mee met de inwoners van Onderbanken. Maar hoeveel bezwaren of klachten je ook als gemeenschap indient, de Nederlandse overheid minacht het volk zodanig (onder het mom van democratie) dat ze gewoon doordrukt wat haar uitkomt !
Denk maar aan het feit hoeveel de Kolderbaan al aan klachten en bezwaren heeft opgeleverd ! Men maakt meer gebruik van de Kolderbaan dan de omgeving aan kan ! Minachting staat hoog in het vaandel van de Schiphol-Nederland bv. !
Om het compleet te maken: de overheid trekt de 'heer' Eric Kroesse ook nog naar zich toe ! Ellende gegarandeerd !