Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ondanks weinig animo toch burgermeetpunt Schiphol

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1267 
|
 NHD 
Ondanks weinig animo toch burgermeetpunt Schiphol Download het gehele artikel 'Ondanks weinig animo toch burgermeetpunt Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het is niet zo vreemd dat particulieren niet gecharmeerd zijn door de € 450,-- die ze moeten betalen om aan te tonen dat Schiphol en het ministerie van Verkeer en Waterstaat de bevolking voorliegen.

Natuurlijk snap ik dat Stichting Geluidsnet de kosten voor het instellen van de punten wil verhalen. Wat ik van de gemeente Castricum niet begrijp, is dat ze de vrijwilligers die zich aangemeld hebben niet uit de kosten houdt.
Het is kennelijk mogelijk om met twee meetpunten minder hetzelfde resultaat te behalen als met 5 meetpunten. Een korte rekensom leert dat het wegvallen van 2 x driekwart van de totale kosten van de twee meetpunten de 2 x particuliere kosten (€ 450,--) omvatten.

En dit allemaal omdat de overheid de burger niet beschermt en niet wil beschermen, ze rekenen liever zodat het ‘vlieg tuig’ de ‘economische zakken’ kan blijven vullen. Liever nog een Betuwelijn erbij.


Geplaatst door Gerard uit NULL

Het gaat om kosten per jaar!

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

En het is de gemeente Heemskerk.
Ik heb de wethouder eind augustus gemaild (en natuurlijk geen antwoord gekregen) dat ik het een belachelijke prijs per jaar vond voor iets dat niet mijn eigendom wordt. Noch de apparatuur, noch de meetgegevens als ik het goed begrijp. Voor die laatste schijn je dan nog een keer te moeten betalen. Ik heb 'm ook voorgerekend dat je met een goede db-meter met pc interface (300 euro), microfoontje en ondersteunende programmatuur een aardig doehetzelf pakket hebt, dat vermoedelijk op elk pc'tje werkt. Ik hou het liever bij mijn eigen waarnemingspuntje, http://home.hccnet.nl/r2d2/fourier/fourier.htm , dat gisteren zijn eerste verjaardag heeft gevierd. De wethouder kan de ruim 48.000 jpg's met 16.119 hinder gevende vliegtuigen er op van me krijgen. In z'n mailbox!

Geplaatst door GH uit NULL

Als er maar genoeg meetpunten geplaatst worden, dan moeten de kosten per meetpunt echt omlaag kunnen. En nu gaan ze juist mínder meetpunten plaatsen! Dat er opstart- en ontwikkelkosten zijn, en een centrale server, dat is één, maar die sla je om over het aantal meetpunten. De hardwarekosten per meetpunt zelf zijn niet zo hoog, en in principe éénmalig af te schrijven over 5 of 10 jaar. Zeker als voor de data ook nog betaald moet worden, dan moét het goedkoper kunnen. Nu lijkt het handel te worden over de rug van de geplaagde burger. Niks mis mee, overigens als het maar van meet af aan duidelijk is.
Dat de overheid dit niet oppakt en serieus in onderhandeling gaat voor een integrale oplossing begrijp ik echt niet. Iedere gemeente voor zich, en vooral geen samenwerking zo te zien. Zelfs niet in de IJmond via de gemeenschappelijke milieudienst. Een gemiste kans!@%$*!

o ja, historische meetdata van geluidsnet is te vinden op http://vh.mine.nu (experimentele site)

Misschien moeten we als burgers maar eens écht laten zien wat er kan. Gebruikmakend van de techniek van Willem en/of van de kennis die in België is ontwikkeld (http://elektronica.ehb.be/euterpe)

Een setje voor tweehonderd euro eenmalig, en gratis on line. Als je 100 van die stetjes omzet en de zaak met een part timer in de lucht houdt, kom je denk ik een heel end. waarbij de overheden dan het onderhoud zou moeten subsidieren.

En anders moet de gemeente toch eens gaan kijken om heel weinig meetpunten te plaaten, maar wel zéér gevanceerde. Met drie stuks type Roosnek (zie http://www.roosnek.nl) bestrijk je de hele woonkern Castricim/Bakkum en krijg je nog hoogte-informatie op de koop toe. De kosten ken ik helaas niet, die liggen misschien toch te hoog.

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Ik begrijp dit helemaal niet. Ondanks dat
dit overheden zowel Rijk als Gemeenten is aan te wrijven, moet het toch voor burgers te doen zijn om b.v. met 10 burgers 1 meetpunt te onderhouden?! Nee natuurlijk betaalt een burger dat bedrag niet alleen. Het is toch een collectief belang! Moeten wij ons ook niet schamen?

Drs Jan Griese Secr. PLRS