Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden blij met uitstel besluit groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 791 
|
 Haarlems Dagblad 
Omwonenden blij met uitstel besluit groei Schiphol

SCHIPHOL -  Bewonersgroepen rond Schiphol zijn blij met het uitstel van een politiek besluit over de groei van de luchthaven. Minister Peijs (verkeer) wil dat een volgend kabinet pas begin 2007 knopen doorhakt over de milieuruimte, zo heeft zij in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Omwonenden hopen nu op Schiphol-plannen waarbij meer rekening wordt gehouden met de omgeving.


Het omstreden plan om enkele geluidshandhavingspunten te versoepelen is -althans voorlopig- van de baan. Bewoners- en milieugroepen vreesden dat de versoepeling zou leiden tot een forse toename van de vlieghinder. Verder was er onvrede over het ontbreken van harde geluidsgrenzen voor woongebieden op grotere afstand. De Tweede Kamer reageerde eerder ook kritisch omdat het plan omwonenden onvoldoende bescherming zou bieden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Een coalitie met SP en GL en wellicht VVD die een luchthaven in zee plant, die halen zeker geen meerderheid nog?

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Probleem is nog wel, dat de minister opmerkt in haar brief aan de Tweede Kamer, dat zij er van uit gaat,dat intussen in hetvoorjaar wel het convenant klaar moet zijn.
Dit terwijl niemand nog weet (er was verschil van mening tussen van Geel en Schultz !)of er in dat convenant een wettelijk kader gaat komen, met sancties op niet naleving, zoals velen, waaronder De 19 Platforms nadrukkelijk verlangden.