Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden Schiphol vogelvrij

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 660 
|
 SP.NL 
Omwonenden Schiphol vogelvrij

De overlast van Schiphol voor de omwonenden zal nog verder toenemen. Verkeersminister Eurlings ging niet in op een verzoek van de SP om het maximum aantal zwaarbelaste woningen in de regio Schiphol niet verder te laten groeien. Ook het uitbreiden van het stillere nachtregime tot 7 uur in de ochtend werd door de minister niet omarmd.

Om de luchthaven verder te kunnen laten groeien wil minister Eurlings het aantal zwaarbelaste woningen in de regio Schiphol uitbreiden van 10.000 naar ruim 12.000 woningen. SP-Kamerlid Emile Roemer: “De regering heeft geen flauw idee wat het met de luchtvaart wil. Aan de ene kant wil de regering de luchtvaart ontmoedigen met de vliegtax, terwijl aan de andere kant wel de overlast mag toenemen. Deze toename van de overlast is echter helemaal niet nodig, want volgens de directeur van Schiphol zal de luchthaven de komende tijd helemaal niet groeien. Bovendien hoeft een eventuele groei niet tot meer overlast te leiden als er meer gebruik gemaakt wordt van stillere vliegtuigen en betere vliegroutes.”

De SP heeft er voor gepleit om het systeem voor het meten van de overlast bij de luchthaven een stuk begrijpelijker te maken. Roemer: “Nu is er constant een erg technische discussie gaande, waarbij de omwonenden nauwelijks weten wat hen te wachten staat. De enige zekerheid is dat ze na elk besluit meer herrie in hun woning hebben. Als de regering de bewoners echt serieus neemt, zorgt zij voor een begrijpelijk stelsel van de geluidsoverlast en geeft zijn harde garanties over de grenzen aan de overlast. Helaas heeft Eurlings niet gedurfd deze keuze te maken.”


Reacties op dit bericht