Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden Eindhoven Airport vrezen voor hun ‘Stille nacht’: ‘Genoeg is genoeg’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 960 
|
 omroep brabant.nl 
Omwonenden Eindhoven Airport vrezen voor hun ‘Stille nacht’: ‘Genoeg is genoeg’

EINDHOVEN - Protest bij de landingsbaan van Eindhoven Airport tegen het stijgende aantal vliegtuigen dat ‘s avonds mag landen op het vliegveld. Vanaf 2015 mogen er elke avond tussen elf en twaalf uur ‘s avonds standaard acht vliegtuigen landen, dat staat in het ontwerp Luchthavenbesluit. Omwonenden vrezen voor hun ‘stille nacht’
Daarom zongen zaterdagavond zo’n dertig omwonenden het kerstliedje ‘stille nacht’ op het moment dat een vliegtuig overvloog. “Een stille nacht is voor veel mensen belangrijk”, vertelt Wim Scheffers uit Best, die samen met anderen de nieuwe actiegroep ‘Geen vluchten na elven’ heeft opgericht.

Toename vluchten
Hij gaat verder: “Er is al een relatief forse toename van geluidsoverlast. We gaan van 18000 naar 43000 vluchten. In de toekomst zullen de mensen in de omgeving daardoor een minder stille nacht krijgen.”
De video die van het protest gemaakt wordt dient ook als een soort kerstprotestgroet. “We willen de mensen thuis op een grappige manier een kerstgroet brengen”, vertelt de initiatiefnemer.

Nog niet definitief
Het aantal vluchten van en naar Eindhoven wordt geregeld in het luchthavenbesluit. Het besluit waarin het aantal landende vliegtuigen na elf uur ‘s avonds wordt geregeld is nog niet definitief. “We zijn niet zozeer tegen het vliegen, maar wel tegen het tijdstip. Genoeg is genoeg”, is Scheffers duidelijk.

Later in 2014 wordt het besluit met de mogelijke avondvluchten definitief.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Luchthaven Eindhoven Airport: tweede Schiphol.
Luchthaven Lelystad Airport: derde Schiphol.

Zowel de sector als de regering zijn in dit kleine land, volstrekt doorgeslagen!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

En dan heb je ook nog de vliegvelden Rotterdam-The Hague (wil graag uitbreiden), Eelde, Maastricht, en als het een beetje tegen zit Twente, Breda (Seppe) en Middenmeer (vanwege het datacenter van Microsoft) plus nog wat kleintjes voor heel kleine toestellen.

Geplaatst door John Damen uit NULL

Nederland wordt één groot vliegveld...