Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Omlegging A9 bij Badhoevedorp vertraagd’

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 768 
|
 www.nu.nl 
‘Omlegging A9 bij Badhoevedorp vertraagd’

AMSTERDAM - De omlegging van de snelweg A9 bij Badhoevedorp dreigt ernstige vertraging op te lopen omdat landeigenaar Chipshol uit het overleg is gestapt met de lokale overheden en Schiphol.

Dat schrijft het dagblad voor de bouwsector, Cobouw, donderdag. Volgens het bouwblad bezit Chipshol ruim honderd hectare grond rond Badhoevedorp-Zuid waar de snelweg langs loopt.

Airport City

Chipshol is daardoor een onmisbare partij bij de plannen voor de ontwikkeling van de zogenoemde airport city én de omlegging van de A9. Airport city moet een verzameling van hotels, congrescentra en winkels worden, waardoor Amsterdam aantrekkelijker wordt om congressen te houden.

Schadevergoeding

Directeur Peter Poot van projectontwikkelaar Chipshol noemt de strijd van Schiphol tegen de ontwikkelaar in Cobouw als reden voor het terugtrekken van zijn bedrijf uit het overleg.

De Haarlemse rechtbank bepaalde onlangs dat Schiphol 19 miljoen euro moet betalen aan Chipshol als schadevergoeding voor jarenlange tegenwerking bij de ontwikkeling van een bouwterrein naast een landingsbaan van Schiphol. Schiphol weigert volgens Poot de 19 miljoen euro te betalen.


Reacties op dit bericht