Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omgeving is blij met Schiphol

 |
 Geplaatst door: Kees-W 
 |
 Bekeken: 990 
|
 Parool 
Omgeving is blij met Schiphol Download het gehele artikel 'Omgeving is blij met Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door kees weijer uit amsterdam

Eindelijk goed nieuws van het front? Iedereen is blij in de omgeving van Schiphol!

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Ik lees in het bericht zelf iets anders!!
hoe dan ook : Stel je voor als er voor ons de platforms niets meer te doen zou zijn.
Jan Griese

Geplaatst door niek valk uit NULL


Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

beste niek.
1) Deze link werkte niet
2) Ik toetste de hele zaak in op google, maar reactie zegt : onbekend.
Kan je aangeven , of het om het rapport omwonenden over schiphol gaat, zoals dat op de evaluatie site staat? (Dat telt zag ik eerder iets van 80 paginas.
Met graag de pagina er bij.

Ik krijg het rapport ook over de post, maar ben vast nieuwsgierig.

Groet Jan Griese

Geplaatst door gerard uit Castricum

jan,

staat op deze site, zie berichtjes van de 24e

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Er is een lichtdalende steun.
Dat is de meest positieve zin als het over Schiphol gaat in dit artikel. Desalniettemin denkt een ‘koppensneller’ dat iedereen rond de luchthaven blij is met dit gezwel.
Het artikel komt van de politieke redactie. Die denkt kennelijk net zoals men in Den Haag denkt: breng slecht nieuws positief en je probleem is opgelost.

Binnen een paar regels staat vermeld dat het aantal gehinderden is afgenomen maar dat dat na onderzoek helemaal niet waar blijkt. Een meerderheid van de omwonenden is voor Schiphol maar TEGEN groei van de luchthaven op de huidige plek.

De link hierboven moet zijn:
http://www.evaluatieschipholBELEID.nl/download/2411/omwonenden_over_schiphol.pdf

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

'Met name in de dorpen rond de luchthaven is de
steun groot en in de grote steden is het percentage iets lager'....... Wellicht een drukfoutje? Of wederom een vorm van manipulatie, daar er dan weer meer boven de dorpen gevlogen kan worden want die vinden dit toch niet echt erg? En wedden dat het kabinet wederom de keuze maakt voor nog verdere uitbreiding! Want 1 ding is zo zeker als wat in de Nederlandse geschiendenis: een Nederlands kabinet heeft zich nog nooit voor haar burgers bekommerd!

Geplaatst door nico uit NULL

De feitelijkheid van deze onderzoeken is, dat ze niets zeggen. De resultaten zijn in het geheel niet uitsplitst in postcodes, huur of eigen woning, etc.., alhoewel men deze gegevens wel verzameld heeft en gooit de hele boel op een hoop.
There are lies, big lies and statistics.
Het mooiste voorbeeld is, men komt met het begrip overlast en gaat direct over op het begrip gehinderden.

Blijkbaar vinden de beslissers, dat het probleem van de bewoners als een ziekte ingekapseld is. Dat dit niet altijd het geval is en dat men daar bang voor is lieten de actie van het Groene Front en de reactie van de politici daarop zien.

Deze rapporten, pr en kleine aanpassingen zijn slechts bedoeld om de uitbreiding van het gebruik van Schiphol acceptabel te maken.

De reden voor deze uitbreiding is nog steeds niet duidelijk. Men heeft steeds over de bijdrage die Schiphol heeft aan economie en vooral kenniseconomie. Deze laatste kan ook middels glasvezel.
Blijkbaar is men bang om een wetenschappelijke discussie te houden over de bijdrage van Schiphol aan de economie. De enige zinnige bijdrage is van Prof Heertje geweest. Het zou toch mooi zijn, wanneer de arroganticus Cerfontaine de discussie aan de gang weet te krijgen.

De stelligheid van deze onderzoeken is geheel ten onrechte. Is men dan de rekenfout, dat toch gewoon foute toepassing van wiskunde is geweest, vergeten? De statistieken zijn ook nog zonder enig foute marge in procenten uitgedrukt.

Of bedoelt men met kenniseconomie, de rapportenproductie over de uitbreiding van Schiphol?


Geplaatst door VIVF uit Lelystad

Logisch dat de klachten rond Amsterdam dalen, de geluidsoverlast (en dus ook de geluidsveroorzakers) heeft zich nu verschoven naar Flevoland. Het regent nu klachten uit Lelystad, Dronten, Almere e.o. Zie ook onze website http://www.vivf.nl

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Het Parool is blij: dankzij het Herenakkoord van groot-aandeelhouders Rijk & Gemeente A'dam kon de overlast grotendeels naar het onbeschermde (lacune wetgeving!) buitengebied verplaatst worden. NIMBY!, overheden maken gewoon misbruik van hun positie als aandeelhouder; commissarissen als S. Patijn (Schiphol Group) en F. de Grave (commissaris SADC= vastgoedbedrijf SG, tevens vz. cie. bestuurlijke vernieuwing!) maken zich hier ongecorrigeerd schuldig aan.