Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omgeploegde akkers moeten grondlawaai weren

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 903 
|
 Haarlems Dagblad 
Omgeploegde akkers moeten grondlawaai weren

Hoofddorp
Op het stuk land tussen Hoofddorp-Noord en de Polderbaan van Schiphol wordt onderzocht of omgeploegde akkers helpen tegen zogenoemd grondlawaai. Ook wordt een proef gedaan met een dijklichaam. Onderzoeksinstituten Alterra en TNO doen met behulp van luidsprekers en alarmpistolen proeven en hopen op die manier vast te stellen of het omploegen van de akkers de overlast van het grondlawaai beperkt.

Schiphol, de Commissie Regionaal Overleg Schiphol en de bewonersvereniging van Hoofddorp-Noord zijn bij de experimenten betrokken. Uit eerder onderzoek door bodemspecialisten zou blijken dat het omploegen van akkers helpt tegen grondlawaai. De onderzoekers van Alterra en TNO proberen nu op twee stukken land van elk tweehonderd bij tweehonderd vierkante meter uit of deze bevindingen kloppen en of ze soelaas bieden in Hoofddorp-Noord.

Op één van de twee akkers, een perceel met zware grond, wordt vandaag geploegd om hele grove kluiten te krijgen. Op de andere akker, met meer lichte grond, worden dijklichamen van 35 tot 40 centimeter hoog aangelegd. Volgens de onderzoekers moeten deze maatregelen ervoor zorgen dat het grondlawaai geabsorbeerd wordt. De eerste test is woensdagochtend


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Naar zeeheeeee!!!

Geplaatst door Johan Kracht uit Uithoorn

Belachelijk, zo'n experiment terwijl iedereen weet dat het niks zal helpen.
Zo laag zitten die vliegtuigmotoren toch niet?
Zo snel mogelijk naar zee met die hap!!

Geplaatst door Rob uit NULL

Hallo beste mensen
Wij van het TNO, V&W en ander organisaties hebben uitgerekend dat door middel van meerdere invoer en rekenfouten, verdraaiingen en gewoon simpel belazeren er helemaal geen grondlawaai is... Kijk ik wordt ook wel eens wakker als de krant op de mat valt maar dat grondlawaai zit echt bij mensen tussen de oren hoor..
weltrusten schiphol.. je kan veel mensen lang belazeren maar niet iedereen voor altijd..

Geplaatst door Vos uit NULL

Dit experiment toont alleen aan dat de Schiphol-group echt een banenmotor wil zijn. Zich laten gelden als werkverschaffer.
Al dat verspilde geld en de energie kunnen ze veel beter aanwenden voor serieus onderzoek. Naar een vliegveld in zee bijvoorbeeld. Maar ach, er zijn weer wat medewerkers en anderen zoet met een nieuw speeltje! Zal mij niet verbazen als ook dit weer een gesubsidieerd 'onderzoek' zal zijn.
Dus: uiteindelijk betalen wij ook nog mee aan die larie! Schiphol is in 1 ding heel, heel goed: belazeren!