Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nucleaire top zorgt voor meer lawaai van vliegverkeer (Rijnmond)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 955 
|
 rijnmond.nl 
Nucleaire top zorgt voor meer lawaai van vliegverkeer (Rijnmond)

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport moeten de komende twee weken rekening houden met extra vlieglawaai. Dat heeft alles te maken met de internationale conferentie over nucleaire veiligheid die op 24 en 25 maart in Den Haag wordt gehouden.
Vanaf deze vrijdag vliegen op de luchthaven grotere vliegtuigen en helikopters dan normaal. Omdat die toestellen zwaarder zijn, kan het lijken alsof ze lager vliegen dan anders. Om wat voor vliegtuigen en helikopters het gaat mag Rotterdam The Hague Airport niet zeggen in verband met de veiligheid.

Over wijken
De overlast voor de omgeving is het grootst tijdens de top zelf. Op die twee dagen mogen de gebruikelijke vliegroutes niet worden gevolgd, waardoor meer vliegtuigen over woonwijken zullen vliegen in plaats van eromheen. Dat geldt met name voor Schiedam.
Tijdens de top worden ook allerlei wegen afgesloten en valt op wegen die wel open blijven grote verkeershinder te verwachten. Bekijk hier een overzicht van de verkeersmaatregelen van 23 maart tot en met 26 maart.


Reacties op dit bericht