Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nu al gemorrel aan nieuwe vliegtaks

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 983 
|
 RTL 
Nu al gemorrel aan nieuwe vliegtaks

Het besluit over de invoering van de vliegtaks is amper goedgekeurd of er wordt waarschijnlijk al weer aan gemorreld.

Heroverwegen
Staatssecretaris De Jager (Financiën) wil nog eens kritisch kijken naar de nieuwe belasting. Hij vindt dat vliegen naar Turkije of de Canarische eilanden te duur wordt en wil voor die bestemmingen de vliegtaks minder hoog maken.

Hoog tarief
Tot 1 januari 2009 vallen Turkije en de Canarische eilanden nog onder het hoge tarief van 45 euro per passagier. In de toekomst moet dat 11,25 euro worden, het tarief voor korte vluchten.

Banenverlies
De Jager heeft ook gereageerd op kritiek van Schiphol op de vliegtaks. Volgens Schiphol zal de nieuwe vliegbelasting tot een verlies van 12.000 banen leiden, omdat mensen meer vanaf luchthavens in het buitenland zullen gaan vliegen. Volgens De Jager klopt daar niks van. Hij erkent wel dat de groei van de werkgelegenheid op Schiphol af zal nemen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Staatssecretaris De Jager (Financiën) wil nog eens kritisch kijken naar de nieuwe belasting. Hij vindt dat vliegen naar Turkije of de Canarische eilanden te duur wordt en wil voor die bestemmingen de vliegtaks minder hoog maken. "

Typies een geval van een slap-Janus !
Doet ie dat ook voor de automobilist ?
Of is ie door de luchtvaartmaffia onder druk gezet ?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Wat een uil, daar was die belasting dus voor bedoeld. Als je nu weer 90% of weet ik hoeveel weer gaat uitzonderen...
Het wordt trouwens hoog tijd voor een minimum ticketprijs. Die onzin om voor een paar tientjes naar Barcelona etc te vliegen moet de wereld uit.