Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nota: “Als Een Goed Instrument”(De discussiebijdrage van 11 bewonerplatforms)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1267 
|
 11 platforms 
Nota: “Als Een Goed Instrument”(De discussiebijdrage van 11 bewonerplatforms)

Discussiebijdrage van 11 Platforms verschenen. 
Op 6 april verzonden 11 samenwerkende Bewonersplatforms rond Schiphol hun wensen in het kader van de komende evaluatie van de Wet luchtvaart aan Staatssecretartis Schultz van Haegen.
De volledige discussienota vindt u hier
(u heeft de gratis acrobat-reader nodig om dit document te kunnen lezen; zie de website van acrobat

PLATFORM VLIEGOVERLAST ZAANSTAD PLATFORM VLIEGOVERLAST AMSTERDAM PLATFORM VLIEGINDER REGIO CASTRICUM PRESSIEGROEP VELSEN OVERLAST SCHIPHOL PLATFORM VLIEGTUIGOVERLAST OOSTZAAN WERKGROEP LUCHTRUIM IJMOND-NOORD PLATFORM LEEFMILIEU REGIO SCHIPHOL BEWONERSBELANGEN ASSENDELFT DORPSBELANGEN WIJK AAN ZEE DORPSRAAD SPAARNDAM MILIEUCONTACT HEILOO

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav Bijvoet uit Castricum

De Nota: “Als een Goed Instrument”, ingediend door de platforms van omwonenden opent de openbare inbreng in het onderzoek naar de waarde voor de gemeenschap van de bestaande regels en organen rond Schiphol. Dat is belangrijk en feestelijk nieuws.

Ook vanuit CROS zal binnen enige tijd een reaktie komen op de vraag van de staatssecretaris, Mw Schultz van Haegen, om suggesties van de partijen in CROS. Wat is de betekenis van een afzonderlijke nota van de bewonerplatforms?

Omdat wethouders en bewonervertegenwoordigers in CROS geacht worden te spreken namens de bewoners en gemeenten, is voor hen de inhoud van de nota van Uw platforms natuurlijk van groot belang, want ze informeert hen over de mening van de bewoners. CROS moet echter ook de belangen van de Luchtvaart spiegelen. Wanneer het er, zoals nu, om gaat of de luchtvaart de vrijheid van bewoners niet te veel beperkt, zou het vreemd zijn wanneer verplicht tot vergelijk komen met de luchtvaart de vrije meningsuiting van de bewoners aan banden zou leggen. Ook het functioneren van CROS wordt namelijk geëvalueerd.
Vandaar dat de bewoners (en gemeenten) noodzakelijk een eigen inbreng moeten kunnen geven. Die verantwoording hebben zij hiermee genomen.

Laten we overigens hopen dat de nota van Uw platforms gelezen wordt als voorbeeld van evenwichtige visie op de relatie tussen beiden, gemeenschap en luchtvaart en ruimte opent naar een goede toekomst.

Wij wensen allen met deze Paasdagen toe: "Een nieuwe Lente, een nieuw Geluid!"

(voor meer informatie, zie : http://www.crosinfo.nl/ Nieuws en Actualiteiten 08 apr 2004. Evaluatie Wet Luchtvaart en Schipholbesluiten. Verder ook hieronder op onze eigen website, (Knipsel)nieuws, PVRC van 08 apr 2004, over CROS )

Geplaatst door W.F. Perlee uit CASTRICUM

Beste Olav,

Een prima stuk, zodanig van inhoud dat het voor alle partijen een goede basis vormt om met elkaar in gesprek te komen en vooral snel over te gaan tot actie.
Ik hoop echter wel dat de politieke agenda's, zoals zo vaak, geen roet in het eten gooien.
Met erg veel belangstelling zie ik uit naar het vervolg.

Groeten,
Wim Perlee

Geplaatst door j.j.c.gouda uit santpoort gem velsen

WIJ ZITTEN PERMANENT IN DE HERRIE ! HET IN DE TUIN ZITTEN WORDT HIERDOOR VOLLEDIG VERGALD. EEN GESPREK IS SOMS ONMOGELIJK. BINNENSHUIS DRINGT DE HERRIE OOK DOOR WAARDOOR MUZIEK BELUISTEREN VAAK OOK NIET GOED MEER MOGELIJK IS. STOP DEZE DOOR DE OVERHEID GESTIMULEERDE MILIEUCRIMINALITEIT !
J.J.C. GOUDA, J.M. VAN NASSAULAAN 24 2071vc
SANTPOORT (GEM VELSEN)

Geplaatst door G.M.N. De Loof uit Wormer

Reactie op de discussienota "Als Een Goed Instrument"
Prachtige woorden, fantastische formuleringen en argumentaties, maar U MOET ZEGGEN WAAR HET PRECIES OM GAAT!! HET GAAT EROM DAT U EN IK ER SOMS BIJNA NIET MEER TEGEN KUNNEN, TEGEN DIE VLIEGTUIGHERRIE!! En dat we BOOS EN OPSTANDIG worden over zoveel MINACHTING van de regering voor het WELZIJN VAN DE BURGERS in de gebieden rond Schiphol. Knettergek word ik tenminste van die monsters die over onze hoofden heen bulderen. Aggressief en uiterst geirriteerd. Ik kan nergens meer tegen, ik word opstandig en opvliegend. Op m'n werk krijg ik ruzie om kleine dingen met collega's en als ik vertel wat er aan de hand is bagatelliseren ze het, zo van: ach ja, zo is er overal wel wat! Ze snappen het niet omdat ze zelf niet zo worden getijsterd. Ik zie er tegenop om naar huis te gaan en eenmaal thuis ga ik binnen zitten met de ramen en deuren dicht, want dan heb ik nog het minste last van die herrie! Terwijl ik hier zo verschrikkelijk mooi woon. Paradijselijk was het hier in Wormer voordat die ellende van Schiphol begon. Na wekenlang noordenwind waardoor we dus elke drie tot zeven minuten werden blootgesteld aan het gebulder van weer zo'n monster waren mijn hersenen en mijn ziel vorige week half overspannen. Dit weekend zijn we er een paar dagen tussenuit gegaan naar het oosten van het land. Wat een rust daar. Daar kon ik weer vrij en ontspannen mezelf zijn en onbelemmerd denken. Want je vindt hier geen rust meer. Elke keer moet je je weer wapenen en je tot het uiterste verzetten tegen dat ongevraagde lawaai dat door- en over je heen giert en vooral buldert. En je geestelijke weerstand neemt met ieder vliegtuig verder af. Je zou zo'n ding wel willen neerschieten. Het is net als met pijn; daar kun je op het laatst ook niet meer tegen, je moet wel pijnstillers slikken. Helaas bestaan er geen pillen die de hinder van vliegtuiglawaai verminderen. Je kunt alleen vluchten.
Daar in het oosten kwam ik weer tot bewustzijn en werd ik weer mens.
MAAR DAT IS TOCH VERSCHRIKKELIJK!? DAT JE JE HUIS EN HAARD MOET ONTVLUCHTEN OM ER NIET AAN ONDERDOOR TE GAAN!? DAT MOET EEN REGERING ZIJN BURGERS TOCH NIET WILLEN AANDOEN?! Je huis moet je veilige haven zijn, je toevluchtsoord!! IS DAT NIET EEN VAN ONZE GRONDRECHTEN??!!

ALSTUBLIEFT, PLATFORMS, DOE IETS KRACHTDADIGS, BLIJF NIET STEKEN IN OEVERLOZE DISCUSSIES, WANT INTUSSEN WORDEN WE ZIEK!!!
Trudy De Loof en familie
Wormer

Geplaatst door medestander uit Heiloo

Beste familie De Loof,
Ik kan mij heel goed voorstellen hoe u die herrie ervaart! Zelf woon ik in Heiloo, een heel eind weg van Schiphol zou je denken! Maar ook hier ondervinden we dagelijks last van (soms al heel laag) overvliegende toestellen die de landing hebben ingezet. Bij noordenwind vliegen ze soms pal boven ons huis, bij zuidenwind hoor je regelmatig het geluid van opstijgende vliegtuigen. Echt helemaal stil is het bijna niet meer.
Regelmatig klaag ik bij de CROS, maar een reactie krijg ik nooit. Ze verwerken het aantal klachten in mooie tabellen, maar of ze de klachten ter harte nemen...Ik heb er geen enkel vertrouwen in!