Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Noord-Hollanders klagen bij Schiphol over laagvliegende vliegtuigen

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 4298 
|
 RTV-Noord-Holland nieuws 
Noord-Hollanders klagen bij Schiphol over laagvliegende vliegtuigen

SCHIPHOL Bij Schiphol zijn zondagavond en maandagochtend klachten binnengekomen over laag overvliegende vliegtuigen en geluidsoverlast. Reden voor de overlast is onderhoud aan enkele landingsbanen en de wind die zondag over de provincie trok.
Van 5 tot en met 26 mei pleegt Schiphol onderhoud aan de kruising van de Buitenveldertbaan en de Aalsmeerbaan. Daarom is de Buitenveldertbaan in deze periode volledig buiten gebruik. Van de Aalsmeerbaan kan alleen een deel worden gebruikt.

Bij harde westenwind, zoals zondag, is het noodzakelijk om de Schiphol-Oostbaan in te zetten. Bij normale weersomstandigheden heeft het onderhoud aan de Buitenveldertbaan weinig gevolgen voor het baangebruik, zo valt te lezen op de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

De klachten die op twitter binnenkomen variëren van vliegtuigen die de nachtrust van Amsterdammers verstoren tot Haarlemmers die vinden dat vliegtuigen beangstigend laag over hun stad vliegen. Schiphol verwijst iedereen met vragen en klachten door naar BAS.Lees meer…


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Dat vliegtuigen laag over de bebouwing vliegen (landend verkeer) richting Schiphol is natuurlijk al veel langer het geval (dat begint al vanaf Heerhugowaard / Oterleek, zo'n 45Km. vanaf Schiphol, waar de daling steeds een stapje verder gaat, zodat ze bijvoorbeeld boven Uitgeest / Heemskerk / Beverwijk al heel akelig laag overscheren). Dat er wellicht door de werkzaamheden en harde westenwind, andere plaatsen (meer) herrie te verduren hebben gekregen, dat is blijkbaar nieuws.

Dat Schiphol verwijst naar Bas, is natuurlijk politiek bedrijven en valt mijn inziens onder niet correct gedrag. Zoals al zo vaak aangegeven op deze site, speelt Bas onder 1 hoed met de sector en worden er met de klachten helemaal niets gedaan (de slager keurt zijn eigen vlees!).
De sector wordt beschermd, niet de inwoners!

In de Telegraaf van vandaag staat ook een stukje over Schiphol/Lelystad Airport.
De stelling van de dag: onzinplan of banenmotor.
In dit stukje staat ook dat mensen, indien ze overlast ondervinden van het vliegverkeer, maar niet in de buurt van i.d.g. Schiphol moeten gaan wonen. Hoever moet je dan van Schiphol gaan wonen?
Voor de komst van de vervloekte
Polderbaan, had je in Uitgeest zelfs geen last, nu zelfs in Heerhugowaard!
Schiphol is de laatste decennia ook uit haar jas gegroeid, maar dat wordt gemakshalve niet gezien.