Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nog stil rond vluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 835 
|
 destentor.nl 
Nog stil rond vluchten

Auteur: door Henriët Dijk

DRONTEN - Het vliegverkeer van en naar Lelystad Airport levert momenteel geen geluidsoverlast op voor inwoners van de gemeente Dronten.
Dat blijkt uit de geluidsmetingen die vorig jaar voor het eerst op drie meetpunten in het dorp Dronten zijn gehouden en nu bekend zijn gemaakt. “Dit bevestigt het beeld dat er nu geen overlast is van het vliegveld”, zegt wethouder Ton van Amerongen. Al benadrukt hij dat het ervaren van geluidsoverlast iets heel persoonlijks blijft. Uit zijn hoofd weet hij van een handjevol klachten vanuit Swifterbant over de luchthaven in het afgelopen jaar. Vanuit Dronten gaat het om nul tot één klacht.

Dronten laat de metingen verrichten met het oog op de mogelijke uitbreiding van Lelystad Airport. “De straten zijn dusdanig gekozen dat ze als een geschikte referentie kunnen dienen”, aldus Van Amerongen. Mogelijk dat er nog een meetpunt in Swifterbant, dat ook onder de aanvliegroute ligt, bij komt.

De zogenaamde Alderstafel komt morgen met haar advies voor de groeimogelijkheden van het Lelystadse vliegveld naar buiten.


Reacties op dit bericht