Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Nog steeds geen oplossing voor ganzenprobleem Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 650 
|
 RTV-NH 
Nog steeds geen oplossing voor ganzenprobleem Schiphol

SCHIPHOL Er is nog steeds geen oplossing voor het ganzenprobleem bij Schiphol. Al jaren groeit het aantal vogels rond de luchthaven en geregeld zorgen ze voor gevaarlijke situaties voor de vliegtuigen. Ze kunnen bijvoorbeeld in een vliegtuigmotor terechtkomen.
Voor het tweede jaar op rij krijgen de boeren in de buurt daarom geld van Schiphol en het ministerie van Infrastructuur en Milieu om direct na de oogst het land helemaal om te ploegen. Op die manier is er voor de ganzen geen voedsel meer te vinden. Maar volgens de boeren is het een oplossing van niets. Een deel van de ganzen moet simpelweg worden afgemaakt, zo menen zij. Dat is het enige dat helpt zegt Nico Koeckhoven, akkerbouwer in Hoofddorp:

Niek Koeckhoven, akkerbouwer in Hoofddorp
Ook onderzoeker Bart Ebbinge fronst de wenkbrauwen als hij van de proef hoort. Het doet hem erg denken aan de aanbevelingen die hij in 2007 al deed in een onderzoek, maar daar lijkt nog weinig mee gedaan.

Volgens de gemeente Haarlemmermeer dreigde er dit jaar helemaal geen maatregelen te worden genomen en daarom is er voor de proef gekozen. De boeren weten wel een oplossing. In plaats van het omploegen van de landbouwgronden, zien ze meer in het vergassen van de ganzen. Ook een commissie waarin Schiphol vertegenwoordigt is vindt dat een goede oplossing. Mocht dat gebeuren, dan is dat op z’n vroegst juli 2012.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit Amsterdam

Schiphol heeft dus nog steeds minachting
voor alles wat leeft rond z,n eigen regio.
Winst is belangrijker dan een gezond milieu!!
Alles moet wijken voor groei en graaien maar.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Mee eens, Loriet.

Schiphol 'vergeet' derhalve te vermelden dat het aantal vliegbewegingen ook explosief gestegen is! Nee, de dieren zijn de oorzaak, net zoals de klagers. Klagers daar heb je alleen maar last van.......moet je die niet afschieten of vergassen?

Bovendien is een ''schenking'' van de Schipholgroup een vorm van afkopen. Vind ik persoonlijk nogal een vreemde zaak, dat dit door een (semi)overheidsinstelling kan.