Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nog meer doorgroei Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 999 
|
 dichtbij.nl 
Nog meer doorgroei Schiphol

AALSMEER - Jan Kwak stuurde een bericht, naar aanleiding van een artikel in de landelijke pers over de ‘herverdeling van het luchtruim’ boven Nederland.
...
Nooit geweten dat opstijgende of landende vliegtuigen een stukje om moesten vliegen omdat ze anders in het luchtruim van Defensie kwamen en gelijk daarmee extra brandstof verbruikten en het milieu verpestten.

Maar nu heeft Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu bedacht dat de vliegtuigen andere routes moeten gaan vliegen zodat er een einde kan komen aan de honderden overbodige kilometers die ze dan moeten afleggen boven Nederlands grondgebied.

Mooi zouden we zeggen, maar dat is weer schijn want door de herverdeling zouden er ongeveer 45.000 vliegbewegingen van en naar Lelystad komen maar dat Schiphol zelf dan kan doorgroeien naar 510.000 vliegbewegingen. En dat staat er in één klein regeltje bijgeschreven.

Weet u hoeveel dat er gemiddeld per dag zijn?? Dat zijn er bijna 1.400 per dag. En of ze nu over Aalsmeer komen -en voor een heel zal dat zeker wel het geval zijn - of via een andere route naar en van Schiphol vliegen. Eén ding is zeker: het geeft weer meer geluidsoverlast en meer luchtvervuiling in Aalsmeer en omgeving.

Ik hoop van harte dat het Gemeentebestuur dit (opzettelijk?) klein berichtje ook heeft gelezen en dat zij zeer krachtig protesteert tegen weer grotere toename van overlast.


Reacties op dit bericht