Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Niveau piloten dreigt af te glijden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1107 
|
 Haarlems Dagblad 
Niveau piloten dreigt af te glijden

SCHIPHOL - Het niveau van piloten dreigt af te glijden. ,,De toelatingseisen van de vliegscholen zijn versoepeld en studenten kunnen volop hun examens overdoen. Ik zit toch liever bij iemand in een toestel die in één keer is geslaagd’’, reageert Steven Verhagen van de pilotenvakbond VNV.

wildgroei aan vliegscholen
Aanleiding vormt het dinsdag verschenen boek ’De vervlogen droom. Piloot: van held tot huurling’. Wetenschapsjournaliste Nienke Groenendijk-Feenstra dook daarvoor in de schimmige wereld van vliegscholen, bank en goedkope vliegscholen.
Na de privatisering van de Rijksluchtvaartschool, die verder ging als de KLM Flight Academy, is een wildgroei aan vliegscholen ontstaan. Studenten die aan een van de twaalf scholen willen studeren moeten hiervoor een lening afsluiten van al gauw anderhalve ton. ,,Ruim 1200 jonge werkloze piloten zitten thuis met enorme schulden. Maandelijks moeten ze de rente over de lening betalen en aan aflossen komen ze al helemaal niet toe. Een groot aantal van hen verkeert in psychische nood en honderd zitten inmiddels in de schuldhulpverlening’’, ontdekte Groenendijk.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Een groot aantal van hen verkeert in psychische nood en honderd zitten inmiddels in de schuldhulpverlening’’, ontdekte Groenendijk. "

Triest, dat een 'banenmotor' daar verantwoordelijk voor is.