Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe wijk Spaarndam niet in gevaar

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 1094 
|
 Het Haarlems Dagblad 
Nieuwe wijk Spaarndam niet in gevaar

DEN HAAG/ANP - De bouwplannen voor de nieuwe wijk SpaarneBuiten bij Spaarndam komen niet in gevaar door de bouwbeperkingen in de Nota Ruimte van het kabinet.

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is dus een stapje dichterbij bouwen op het Volker Stevin-terrein bij Spaarndam. De landsadvocaat gaf die garantie tijdens de zitting van een kort geding vrijdag voor de rechtbank in Den Haag.

De gemeente had dit kort geding samen met Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer aangespannen om alsnog hun bezwaren te kunnen uiten over de plannen van minister Dekker (VROM). De rechter vond echter dat de gemeenten hiervoor voldoende gelegenheid hebben gehad en wees het verzoek af. Geluk bij een ongeluk dus voor Haarlemmerliede. Ook voor Amstelveen was er nog wel een goedmakertje: ook de Amstelveense Westwijk Zuid-Oost en Westwijk Zuid-West mogen worden gebouwd.

Ondanks de kleine succesjes spraken de vier gemeenten vrijdag in een reactie hun ongenoegen uit over de uitspraak van de rechter. De concept Nota Ruimte heeft grote gevolgen voor de omgeving van Schiphol. Amstelveen moet zelfs een streep zetten door de bouw van ruim 5500 woningen in de Legmeerpolder, waarvan de plannen al in een vergevorderd stadium verkeerden.

Voor Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft de Nota vooralsnog geen directe gevolgen voor de huidige woningbouwplannen, stond in de reactie. Wel voorziet de regio rondom Schiphol belemmeringen voor de toekomst.

Zie verder Hier.

dinsdag 07 december 2004


Reacties op dit bericht