Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe vliegroutes verminderen overlast (Lelystad e.o)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1075 
|
 omroep flevoland.nl 
Nieuwe vliegroutes verminderen overlast (Lelystad e.o)

Een nieuwe versie van de ontwerp-vliegroutes voor Lelystad Airport zorgt voor minder overlast, maar neemt nog niet alle knelpunten weg. Dat zegt kabinetsadviseur Hans Alders. Hij besprak de nieuwste routes vrijdagochtend met de Flevolandse gemeenten en de luchthaven.

Afgelopen zomer spraken wethouders hun zorg uit dat vliegtuigen te dicht over Almere Oosterwold, Zeewolde en Biddinghuizen zouden komen. In de nieuwe variant gaan alle drie de gebieden er op vooruit.

Ook worden de Oostvaardersplassen geheel ontzien. Biddinghuizen is niet langer een knooppunt van stijgende en dalende toestellen, al vindt Alders dat er nog steeds een route te dicht langs het dorp gaat. Het is de bedoeling dat er meer vliegverkeer via het Ketelmeer wordt afgewikkeld.De routes worden tot komende zomer uitgewerkt in de milieu effectrapportage. Daarna neemt minister Schultz een definitief besluit.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" al vindt Alders dat er nog steeds een route te dicht langs het dorp gaat. "

Hoe vreemd..........wel fijn voor de inwoners, daar niet van.
Maar neem nu Uitgeest, daar heb ik hindergod Alders hele andere dingen horen zeggen!
En het resultaat merken we dag en nacht!

Dit persoon is niet te vertrouwen, want wie halve waarheden vertelt, liegt ook voor de andere helft!

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Vlakbij Uitgeest is een verkeersknooppunt gepland dat samen met het nieuwe stuk snelweg A8 - A9 rond de 150 miljoen euro gaat kosten. Verder wil men nog een spoorwegknooppunt realiseren met een groot nachtemplacement voor de metrosprinters.
Onder het provinciaal motto: MAAK RUIMTE! is het verder de bedoeling om rond dit knooppunt maximaal te gaan verstedelijken in een radius van 1,3 kilometer.

Het voorbereidend werk lijkt gedaan:

Vergaande afbouw van voorzieningen, daling huizenprijzen 2013 van 21%, stijging WOZ belasting in de komende jaren 30%, dat hebben Alders c.s. dus al voor elkaar gekregen.

Wordt het niet eens tijd dat men tot bezinning komt en dit soort afbraakbeleid tot stilstand brengt?