Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Nieuwe vliegproef op Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 659 
|
 Haarlems Dagblad 
Nieuwe vliegproef op Schiphol

SCHIPHOL -  Een nieuwe vliegproef om de hinder te beperken rond Schiphol zal op zijn vroegst in de tweede helft van maart van start gaan. Dat schrijft minister Eurlings (Verkeer) aan de Tweede Kamer. Een proef met een andere startprocedure op de Polderbaan in de vroege ochtend is afgelopen week afgeblazen omdat die onveilig zou zijn.

Eurlings meldt in zijn brief aan de Tweede Kamer dat er een passend alternatief is gevonden dat voor alle partijen aanvaardbaar is. Het plan is om vertrekkende vliegtuigen vanaf alle banen op Schiphol ’s ochtends tussen zes uur en half zeven de nachtelijke vertrekroutes te laten volgen. Het landend verkeer zal de nachtelijke aankomstprocedures gaan volgen tot half zeven, in plaats van tot zes uur. ,,Met de omzetting van deze maatregel wordt naar verwachting over het geheel genomen een groter effect op het aantal personen met ernstige hinder en slaapverstoring gerealiseerd dan met de oorspronkelijke maatregel’’, aldus de bewindsman.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Half zeven...? Waarom niet 5 over 6?

Bij dezen zeg ik mijn vertrouwen in Eurlings op. Eikel. Excuse le moi.

Geplaatst door B uit Casticum

Het nieuws klopt niet

De datum wordt maart 2008 omdat de wijziging een nieuwe inspraak nodig maakt. ik hoop dat vele gemeenten van zich zullen laten horen.

Ik kan aanbevelen zelf in Luchtvaatnieuws te lezen wat er staat. Een van de verbijsterende zaken die men bij Eurlings kan lezen is dat overleg met de Alderstafel een goei tot 480.000 vliegbeweigingen mogelijk maakt die er klaarblijkelijk niet was.

Verder lijkt de maatregel niet een verlenging met 30 minuten maar een verkorting van de eerder geplande maatregel van 45 naar 30 minuten. Verder wordt vermeld dat 'alle partijen' ermee instemmen.

Waarom horen wij niets van de bewonervertegenwoordigers die toch namens bewoners meepraten?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Het echte verschil is dat de landingen dus ook tot half 7 via de nachtroutes gaan, want de vmbo'ers onder de verkeersleiders trekken het anders niet. Zullen ze in Castricum eo blij mee zijn.