Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe prijsvechters op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 659 
|
 Telegraaf 
Nieuwe prijsvechters op Schiphol

door ARNOLD BURLAGE

 
      SCHIPHOL – Op de luchthaven Schiphol strijken twee nieuwe prijsvechters neer. Eén uit Oost-Europa, Wizzair; de ander uit Spanje, Vueling Airlines. De luchthaven blijft daarmee groeien als lowbudget knooppunt.

      Voor de KLM en met name prijsvechter Transavia, een 100% KLM-dochter, betekent de komst van twee nieuwe concurrenten opnieuw een aanval op lucratieve routes, zoals onlangs nog door Air Berlin naar Berlijn. De tarieven zullen daardoor vrijwel zeker nog verder dalen.

    Wizzair, de grootste prijsvechter van Oost- Europa, gaat vanaf dit najaar vluchten uitvoeren tussen Amsterdam en Katowice in Polen en Boedapest in Hongarije. Schiphol was één van de laatste luchthavens in Europa die vanuit Oost-Europa nog niet bediend werd door Wizzair. Het laagste tarief is €4,99 voor een enkele reis. Wizzair is een snelle groeier. De komende winter wordt het netwerk met negen nieuwe bestemmingen uitgebreid.

    De nieuwe Spaanse lagekostenmaatschappij Vueling Airlines gaat ook vanaf het najaar vliegen, maar heeft wat hogere tarieven dan de gebruikelijke lowbudget prijzen. Dat komt door de service op de routes van Valencia en Barcelona naar Amsterdam. Toch worden enkele reizen naar die bestemmingen aangeboden voor een promotietarief van €10.
Vueling vliegt van zijn Spaanse bases Barcelona, Valencia en Bilbao naar Parijs, Brussel, Lissabon, Milaan en Rome. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen verwacht dat vooral ook Spaanse toeristen gebruik zullen maken van de nieuwe prijsvechter. Jaarlijks reizen 275.000 toeristen naar ons land. Omgekeerd wordt Spanje jaarlijks bezocht door 1,5 miljoen Nederlandse vakantiegangers.

    Vueling Airlines is vorig jaar gestart. Belangrijkste aandeelhouders zijn Inversiones Hemisferio (Grupo Planeta), de Britse venture capital-firma Apax Partners en de president van het Amerikaanse Jet Blue Airways, alsmede het managing team van Vueling Airlines.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Schandalig laag die prijzen. Wel fijn voor
de consument, maar die moet eigenlijk
helemaal niet rekenen op enige service.
Deze lowbudgetbedrijven kunnen niet eens met
de 'stilste' toestellen opereren, alles is
immers lowbudget. Behalve het lawaai en de
uitstoot van vervuilende stoffen. Vooral die
maatschappijen uit oost-Europa zijn in deze
kwesties een stuk makkelijker dan hun
branche-genoten uit het westen. Schiphol
doet wederom alsof er niets loos is, en
haald de ene na de andere lowbudget-stunter
naar Schiphol, zonder zich te bekommeren
om het millieu-aspect. Kwantiteit in plaats
van kwaliteit is het motto van de
Schiphol-group!