Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwe Schipholklaagclub ORS is schaamlap

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1290 
|
 NHD (Dagblad Kennemerland / IJmuider Courant) 
Nieuwe Schipholklaagclub ORS is schaamlap

Je hebt een luchthaven die precies tussen vier grote steden ligt. Je wilt die stadsbewoners te vriend houden, dus stuur je alle lawaaiige vliegtuigen over de dorpjes heen tussen die steden. En dan krijg je dorpsbewoners die klagen. Daarvoor richt je, geheel volgens Nederlandse traditie, een klaagclubje in. Dat is in het kort het verhaal van de CROS, de Alderstafel en de ORS. Die laatste is volop in oprichting, maar het wil niet vlotten. Niemand gelooft er namelijk in.

De ORS is al vóór zijn oprichting op weg om de bijna opgeheven CROS achterna te gaan. Dit praatorgaan is al jarenlang een schaamlap. De luchtvaartsector kwam er alleen maar vertellen dat er nog meer vliegtuigen en dus nog meer herrie bij zou komen.

De echte zaken werden gedaan aan de Alderstafel. Een clubje mensen dat onder leiding van oud-politicus Hans Alders in opdracht van de minister van VROM aan tafel werd gezet om het eens te worden over meer ’vliegbewegingen’. Kortom: meer herrie. En nu is de ORS in oprichting. Daarbij worden weer oude recepten gehanteerd. Bewoners worden er niet bij betrokken, de luchtvaartsector wel. Schiphol bepaalt dus hoeveel macht de ORS krijgt. Dat weten we dus nu al. Als de IJmondgemeenten straks de vraag krijgen om hieraan mee te doen, kan er maar één antwoord zijn. Nee.

Download het gehele artikel 'Nieuwe Schipholklaagclub ORS is schaamlap'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Cros bleek schaamlap uit deltametropool

Inderdaad: aan een door de lobbyist Hans Alders opgetuigd verlengstuk van de schaamlappen CROS en Alderstafels is geen enkele behoefte!

Wel is nu uiterst actueel dat de tientallen platforms en ca. 45 gemeenten zich realiseren dat het grote belang van bewoners en talrijke (o.a. recreatie-)bedrijven bij een voldoende veilige en gezonde woon en leefomgeving niet langer genegeerd mag worden.

Dat de FNV schaamteloos door de top van de PvdA naar voren is geschoven om de platforms te bruskeren is dieptreurig. Oud beleid van de betonsocialisten dat volledig indruist tegen nieuwe inzichten inzake klimaat verantwoordelijkheid en een nieuwe economie komt pijnlijk aan de oppervlakte?

Dit weekeinde staat min of meer in het teken van integriteit bij bestuurders en politici.

Welnu,het laatste woord rond de integriteit van lobbyist Alders en de bestuurders in Den Haag, Provincie en onze tientallen gemeenten lijkt nog niet te zijn gesproken......