Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuw blokkensysteem

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1206 
|
 POSU 
Nieuw blokkensysteem

In de loop van 2006 wordt het blokkensysteem op Schiphol gewijzigd. Het blokkensysteem is een aantal jaren geleden ingevoerd om zoveel mogelijk vliegtuigen in korte tijd te laten landen en starten om zodoende de wachttijden voor passagiers zo kort mogelijk te houden. Op dit moment loopt de luchthaven op tegen beperkingen in de capaciteit tijdens zo’n blokperiode of piekperiode. In 2006 wordt er een nieuwe piekperiode ingelast en wel rond het middaguur. Tijdens de bestaande piekperiodes verandert er niets, er komt rond 12:00 u. een piekperiode bij. In de toekomst zullen er méér piekperiodes nodig zijn totdat de hele dag één grote piekperiode is. 
De luchthaven rekent er op dat de geluidsgrenzen in 2006 worden verruimd. Ze gaat er verder van uit dat de ingediende verbetervoorstellen elkaar zodanig tegenspreken dat geen van allen zinvol kan worden toegepast en dat alleen voorstellen die geen rechtstreekse invloed hebben op de capaciteit mogelijk zin hebben. Het resultaat kan dan alleen maar zijn dat groei mogelijk is tot 800.000 vliegbewegingen per jaar. (red.)

Vindplaats: POSU

“Zie ook eerdere berichtgeving ==> : Groei KLM eist aanpassingen Schiphol

Bekijk bericht op "POSU"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

De sector blijft maar megalomane plannen bedenken. Een deken van geluid/herrie. Gek worden we er van!
Moraal lijkt men niet te bezitten.
Enfin, we gaan door met de evaluatie en onze inbreng daarin. Voorlopig op de koninklijke manier: waardig.
Maar binnen de sector begint het ook te rommelen: Met een van de verkeersvliegers op de laatste themadinerbijeenkomst, met wie ik nogal van mening verschilde, ontstond een ontroerende overeenstemming:
"Een man een man, een woord een woord !
Beloften dienen nagekomen te worden! Terwijl hij liet weten: Er is veeeeeel meer mogelijk in ons luchtruim. Morgen kan CDA vliegen van af veel grotere hoogte. Dat kan nederland allemaal regelen. Dat heeft weinig met internationale afspraken te maken!
Hij leek zich ook te schamen voor de immoraliteit.
Jan Griese